Antena 3 CNN Economic Adevărata criză economică în România încă nu a început! Când ne lovește din plin

Adevărata criză economică în România încă nu a început! Când ne lovește din plin

Adevărata criză în România vine din această toamnă, cu mai multe valuri, avertizează specialiştii. Asta pentru că multe dintre facilităţile oferite de Guvern expiră.

Adevărata criză economică în România încă nu a început! Când ne lovește din plin
Sursa foto: Pixabay.com
de Gina Vacariu    |    24 Aug 2020   •   13:25

Vorbim despre amânarea plăţii unor taxe către stat sau amânarea plăţii ratelor bancare. În plus, banii de la Uniunea Europeană, în care mulţi şi-au pus speranţa, nu vor putea fi folosiţi în lunile următoare.

Adevărata criză economică în Romania încă nu a început, pentru că atât companiile cât și populația beneficiază încă de anumite facilități. Gina Vacariu a oferit toate datele, luni, la Antena 3.

Vin luni grele pentru mulți români!

Când lovește din plin criza economică

Un moment important va fi plata taxelor la ANAF care este amânată până pe 25 octombrie și pe care au putut să le amâne fără penalități sau dobânzi penalizatoare. Foarte multe firme nu vor mai rămâne în picioare după asta! De asemenea, tot din octombrie, HORECA va trebui să își plătească impozitele specifice și ratele amânate. Asta în condițiile în care veniturile au fost slabe pe parcursul verii, ținând cont de restricții.

Dacă Horeca ajunge în faliment atunci va trage și alte afaceri: producători români de alimente, curatățorii, spălătorii, etc. Iar statul va trebui să găsească alți bani pentru încă o rundă de șomaj tehnic.

Un al doilea val al crizei va fi în ianuarie 2021, momentul în care românii vor trebui să plătească din nou ratele amânate. Dacă ratele nu vor mai putea fi plătite, atunci ar putea fi și începutul unei crize bancare.

 

 

×
Subiecte în articol: criza economie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close