Antena 3 CNN Economic BizNews. Fondurile private de pensii, neafectate de pandemie

BizNews. Fondurile private de pensii, neafectate de pandemie

Cele mai importante ştiri economice ale acestei săptămâni, sintetizate în cadrul rubricii BizNews de la Antena 3. Cum îşi păstrează românii economiile, ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră, dar şi noutăţi despre fondurile private de pensii.

BizNews. Fondurile private de pensii, neafectate de pandemie
Sursa foto: Hepta
de Bianca Voinea    |    29 Noi 2020   •   18:50

Ce mai fac banii voştri?

Dintr-un studiu recent, legat de modul în care românii aleg să își păstreze economiile, reiese că unul din trei oameni își țin banii în casă, în timp ce jumătate dintre ei preferă banca. Specialiștii spun însă că nu este suficient doar să punem bani de-o parte, ci trebuie să și investim.

Iar cel mai la îndemână, dar și cel mai sigur, ar fi să investim în acțiuni la bursă. Mai multe aflați din clipul video, de la Daniela Șerban, președinte ARIR.

Gazele din Marea Neagră pot să scadă facturile românilor?

Dacă vom trece la o producție semnificativă de gaze din Marea Neagră, principala lor destinație ar trebuie să fie piața din România, spun specialiștii în energie.

Pe lângă o contribuție semnificativă la securitatea aprovizionării cu gaze a țării noastre, aici poate fi obținut și cel mai convenbil preț de desfacere. Ce impact va avea însă asupra prețului consumator final această producție? Aflați din clipul video, de la Radu Dudău, prreședinte Energy Policy Group.

Fondurile private de pensii, neafectate de pandemie

Volatilitatea ridicată generată de criza sanitară și, implicit, de cea economico-financiară din trimestrul I al anului 2020 a determinat o atenție sporită față de evoluțiile pe termen scurt ale pieței de capital și o echilibrare fină a portofoliilor fondurilor de pensii private, în sensul creșterii procentului deținerii în titluri de stat.

Astfel, dacă la nivelul lui decembrie 2019, expunerea pe conturi curente, depozite și titluri era de 74,64%, aceasta a crescut la 79,24% la nivelul lunii martie 2020. Care a fost evoluția în trimestrul al II-lea aflați din clipul video, de la Daniel Apostol, Directorul de comunicare al ASF.

×
Subiecte în articol: pensii BizNews
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close