Antena 3 CNN Economic BizSchool. Cum se poate transforma concediul de maternitate în momentul prielnic pentru a începe un business

BizSchool. Cum se poate transforma concediul de maternitate în momentul prielnic pentru a începe un business

Mirela Rancu-Pătru este de profesie jurist, dar, ca multor alte femei din România, perioada concediului de maternitate i-a permis să facă pasul către antreprenoriat.

BizSchool. Cum se poate transforma concediul de maternitate în momentul prielnic pentru a începe un business
de Bianca Voinea    |    06 Feb 2021   •   10:00

Provocarea este cu atât mai mare în această combinație, copil-business, pentru că ambele "proiecte" au nevoie de multă dedicare și atenție. Mirela a găsit însă echilibrul la scurt timp după ce a născut și a pus bazele unei afaceri dedicate bebelușilor.

A pus accent pe simplitate și calitate pentru produsele din portofoliu: păturici din muselină din bumbac 100%, trusouri pentru botez și lenjerii de pat.

Tânăra spune că a gândit seturile și pentru a ușura căutările celor care doresc să ofere un cadou special de bun-venit, util și elegant, unui nou-născut. Ca în orice business, începutul nu a fost roz.

S-a bazat pe suportul statului, a încercat să acceseze fondurile Start-up Nation și se încadra perfect, însă regulile jocului s-au schimbat din mers și, urmare a unor noi condiții introduse, nu a mai fost eligibilă.

A fost un moment în care a simțit că lumea din jurul ei se prăbușește. S-a scurtat și a luat-o de la capăt, de aceasta dată bazându-se pe resursele financiare proprii.

Ce greșeli a făcut, ca începătoare în business, dar și cum sgau transformat acestea în lecții bune pentru orice viitor antreprenor aflați din clipul video.

BizSchool este o emisiune realizată de Bianca Voinea.

×
Subiecte în articol: BizSchool
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close