Antena 3 CNN Economic Conferința Europeană a Serviciilor Financiare - ECFS 2021. Digitalizarea, provocare pentru sistemul financiar (P)

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare - ECFS 2021. Digitalizarea, provocare pentru sistemul financiar (P)

Doar 11% dintre români folosesc internetul pentru utilizarea serviciilor bancare online. Iar una dintre explicaţiile specialiştilor pentru procentul atât de scăzut este legată de nesiguranţa românilor, atunci când vine vorba de sistemele financiare din online.

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare - ECFS 2021. Digitalizarea, provocare pentru sistemul financiar (P)
de Alin Tarnovschi    |    08 Mar 2021   •   14:38

Avem una dintre cele mai bune viteze la internet din lume, dar cea mai mare parte a românilor îl folosesc doar pentru utilizarea reţelelor sociale şi apeluri video, arată statisticile Comisiei Europene.

Dar cât de repede se adaptează sistemul financiar la digitalizare, în contextul pandemiei? Sau ce provocări există în sistemul financiar în ceea ce privește digitalizarea? Sunt întrebările care îşi vor găsi răspunsurile la cea de a 5-a Conferinţe Europene a Serviciilor Financiare.

La eveniment sunt invitaţi să participe preşedintele Institutului de Studii Financiare (ISF) Valentin Ionescu şi mulţi alţi specialişti. Conferinţa va cuprinde şi o dezbatere legată de recomandările adresate tinerilor absolvenţi la intrarea în domeniul financiar.

Va exista de asemenea un concurs în cadrul căruia vor fi acordate şase premii: pentru cea mai bună lucrare ştiinţifică sau pentru cel mai loial participant din mediul academic, printre altele.

Conferinţa va avea loc online în data de 11 martie 2021, iar cei care doresc să participe trebuie doar să trimită un e-mail la adresa: [email protected].

Una peste alta, România rămâne, deocamdată, codaşa Europei la digitalizare, iar cauzele sunt multiple. Autorităţile de la noi nu au făcut investiţii în educaţie şi cercetare, nu avem o strategie şi nici coerenţă în programele guvernamentale.

Nu avem specialişti în structura guvernamentală. Un aparat de stat prea stufos şi prea birocratic, dar şi o lipsă de interes a mediului privat în IT de a lucra cu statul român.

Conferinţa Europeană a Serviciilor Financiare - ECFS 2021 este organizată de Institutul de Studii Financiare, iar mai multe informaţii puteţi găsi aici: www.isf.ro.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close