Antena 3 CNN Economic Guvernul se codeşte să mărească pensiile. Florin Cîţu: Este un risc mare de stabilitate financiară

Guvernul se codeşte să mărească pensiile. Florin Cîţu: Este un risc mare de stabilitate financiară

Guvernul are alocaţi banii pentru a creşte pensiile cu 40% în această toamnă, însă nu este sigur că va face majorarea. 

Guvernul se codeşte să mărească pensiile. Florin Cîţu: Este un risc mare de stabilitate financiară
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    27 Apr 2020   •   11:26

Subiectul este în continuare dezbătut de liderii PNL, iar decizia finală va fi una politică, anunţă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Dacă pensiile vor fi majorate, ţara va avea probleme cu finanţarea, avertizează Florin Cîţu.

"Eu, ca ministru al Finanțelor publice, am avut grijă când am construit bugetul să aloc capitolului respectiv sumele necesare care să includă (creșterea pensiilor de la 1 septembrie - n.r.). Lucrurile sunt în dinamică tot timpul. Ceea ce ne spun agențiile de rating, ceea ce ne spune și Consiliul Fiscal, ceea ce a spus și Banca Națională este că da, este un risc mare referitor la stabilitatea financiară pe termen mediu și lung, dacă se merge în această direcție (...)

Referitor la întrebarea dvs, nu pot eu să vă dau un răspuns, este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul României. Dar, în acest moment, acel capitol de cheltuieli are alocate sumele respective. Bineînțeles, asta duce la deficit, care trebuie finanțat și îl vom finanța până atunci", a explicat Florin Cîțu.

Guvernul se codeşte să mărească pensiile

×
Subiecte în articol: pensii crestere pensii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close