Antena 3 CNN Economic BizNews: Energia se liberalizează de la 1 Ianuarie. Cum vor arăta facturile românilor

BizNews: Energia se liberalizează de la 1 Ianuarie. Cum vor arăta facturile românilor

Piața de energie se liberalizează începând cu 1 ianuarie 2021, iar asta vine la pachet atât cu provocări, cât și cu oportunități, spun specialiștii.

BizNews: Energia se liberalizează de la 1 Ianuarie. Cum vor arăta facturile românilor
de Bianca Voinea    |    13 Dec 2020   •   10:01

Dacă pentru companiile din domeniu este un imbold către modernizare, problema majoră vine pe fondul lacunelor legislative care încă nu definesc consumatorul vulenarabil din România, iar un proces de liberalizare care nu ține seama de acest aspect este, de fapt, o mare oportunitate ratată, spune fostul ministru al Energiei, Victor Grigorescu. Cum vor arăta facturile la energie pentru români începând de anul viitor aflați din clipul video. 

Programul Kurzarbeit se prelungește 

Programul Kurzarbeit, care trebuia să se încheie la finalul acestui an, a fost prelungit până la încheierea primului semestru din 2021, ceea ce înseamnă o gură de aer pentru antreprenori, spun specialiștii. La baza acestui program, care este o modalitate de flexibilizare a programului de lucru, stă stabilizarea economiei prin impulsionarea păstrării locurilor de muncă, cu ajutorul unor facilități de natură financiară, și nu numai. Mai multe aflați din clipul video. 



Cum s-au adaptat piețele financiare nebancare în pandemie? Criza 2008 vs 2020  

Piețele financiare nebancare s-au adaptat destul de bine în fața șocurilor provocate de pandemie și care au lovit economiile europene, arată un raport al Autorității de Supraveghere Financiară. Tot analiza arată și de ce criza din 2008 și cea de anul acesta nu se aseamănă. Care a fost reacția autorităților la această criză și ce nevoi are economia reală aflați din clipul video. 

BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea. 

×
Subiecte în articol: facturi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close