Antena 3 CNN Economic Euro a crescut după căderea Guvernului. Ce se va întâmpla în perioada imediat următoare

Euro a crescut după căderea Guvernului. Ce se va întâmpla în perioada imediat următoare

Euro a crescut după căderea Guvernului. Ce se va întâmpla în perioada imediat următoare
11 Oct 2019   •   13:27

Update:  Schimbarea Guvernului aduce schimbări pe piața interbancară. În perioada următoare vom avea parte de o creștere a cursului de schimb valutar, este opinia consultantului financiar, Adrian Bența.

”Evoluția cursului euro este influențată pe de o parte de structura economiei, dar și pe de altă parte de motive sociale precum cădearea unui guvern. Iar acea cădere de guvern, duce în opinia investitorilor la o așteptare mai mare, atunci este în primul rând o reacție emoțională, dar e o reacție generată de instabilitatea politică.

În perioada următoare, vom vedea astfel de mișcări ale leului și euro, și cred că vom avea o creșterea a cursului de schimb din păcate pentru noi”,a  declarat Adrian Bența, consultat financiar, pentru Antena 3.

Știrea inițială: Impactul căderii Guvernului Dăncilă se vede pe piața interbancară. Euro a evoluat în primele ore ale zilei între 4,758 lei şi 4,763 lei.

La cursul oficial al BNR, moneda naţională s-a apreciat, joi, în raport cu francul elveţian, până la un curs de 4,3427 lei, în scădere cu 0,99 bani (-0,23%) faţă de anunţul anterior, de 4,3526 lei pentru un franc elveţian.

Potrivit BNR, leul a câştigat teren şi în faţa dolarului american, cotaţia anunţată fiind de 4,3074 lei, mai puţin cu 1,78 de bani (-0,41%), comparativ cu valoarea de 4,3252 lei, stabilită miercuri.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close