Antena 3 CNN Economic Euro a depășit pragul de 4,8 lei, fiind cea mai mare cotație din istorie. Explicațiile purtătorului de cuvânt al BNR

Euro a depășit pragul de 4,8 lei, fiind cea mai mare cotație din istorie. Explicațiile purtătorului de cuvânt al BNR

Euro a depășit pragul psihologic de 4,8 lei, cea mai mare cotație din istorie. Sunt estimări care spun că din cauza acestei crize politice prelungite, dacă nu vom avea curând un guvern plin, moneda europeană s-ar putea duce în curând spre 5 lei. 

Euro a depășit pragul de 4,8 lei, fiind cea mai mare cotație din istorie. Explicațiile purtătorului de cuvânt al BNR
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Feb 2020   •   17:50

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, a spus că s-a ajuns în această situație din cauza contextului regional, dar și din cauza faptului că în România nu există mecanisme care pot fi aplicate direct și nu avem o economie întărită. 

"Până să ajungem la criză, e important să ne uităm în contextul acesta regional și vedem, într-adevăr, că avem deprecieri pentru toate valutele din zonă. În cazul leului, o să avem recordul care are un impact psihologic indiscutabil. Contextul regional nu-l stabilim noi, dar într-adevăr, în funcție de capacitatea unei economii de a fi mai consistentă sau nu, reacționează mai bine sau mai prost la o evoluție regională de genul acesta. Cumva ne puteam aștepta pentru că, dincolo de criza politică, vorbim de deficite. Economia românească are deficite mari. Oricum, și dacă ar fi guvern cu forțe depline, deficitul nu se rezolvă de azi pe mâine", a spus Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, la Antena 3. 

"Puteam să avem și un guvern cu forțe depline, dacă nu se face nimic și se merge pe aceeași linie a deficitelor, avem aceeași problemă. Nu lipsa unui guvern e problema, ci lipsa de decizii și de reacții", a adăugat Suciu. 

Euro a depășit pragul de 4,8 lei. Explicațiile purtătorului de cuvânt al BNR


 

×
Subiecte în articol: euro Dan Suciu
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close