Antena 3 CNN Economic Furnizorii de energie electrică, amendaţi. Reacţia vicepreşedintelului ANRE

Furnizorii de energie electrică, amendaţi. Reacţia vicepreşedintelului ANRE

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a amendat cu 1,1 milioane de lei furnizorii de energie electrică.

Furnizorii de energie electrică, amendaţi. Reacţia vicepreşedintelului ANRE
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   18:23

În urma controalelor efectuate, ANRE a descoperit nereguli privind facturarea. De asemenea, furnizorii nu au informat corect clienţii că au posibilitatea să migreze pe altă piaţă, odată cu liberalizarea pieţei energiei electrice.

Reamintim faptul că de la începutul anului, după ce au dispărut tarifele reglementate, curentul s-a scumpit cu 18%.

Vicepreşedintele ANRE, domnul Zoltan Nagy-Bege, a prezentat luni, în exclusivitate la Antena 3, ce nereguli au fost descoperite.

''Aș face două categorii de controale pe care le-am făcut. Am investigat două lucruri. O dată, modul de facturare, modul de emitere a facturărilor de către furnizorii de ultimă instanță și aici am verificat dacă ele sunt emise lunar, așa cum prevede regulamentul de furnizare și am mai verificat dacă în lunile în care nu s-au făcut citiri, cum s-au făcut estimările și am găsit niște nereguli. Trei companii care au fost amendate, Electrica Furnizare, CEZ România și E.ON  Energie. Au avut nereguli privind frecvența emiterii facturilor, iar în privința cantităților facturare în lunile în care nu s-a citit, adică modul de estimare a fost greșit în cazurile Electrica Furnizare şi CEZ. Cealaltă categorie de controale ţine de modul de informare a clienţilor. Exact în această perioadă de după liberalizare, furnizorii aveau obligaţia ca lunar, să informeze clineţii despre procesul de liberalizare, ce drepturi au, să le trimită oferte şi aşa mai departe (...) În funcție de sesizările pe care le primim în viitor, cu siguranță vor mai fi acțiuni de control'', a declarat vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege.

Consumatorii casnici de electricitate din România au cele mai mari creşteri de preţuri din Europa, potrivit datelor venite de la Comisia Europeană.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close