Antena 3 CNN Economic INS: România, gaură de 13 miliarde euro în buget

INS: România, gaură de 13 miliarde euro în buget

Bugetul României are o gaură de peste 13 miliarde de euro, potrivit celor mai recente date de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS: România, gaură de 13 miliarde euro în buget
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Murgilă    |    09 Noi 2020   •   10:45

De asemenea, ultimele statistici indică o nouă adâncire a deficitului comercial, iar importurile de produse alimentare continuă să crească.

INS: Importăm mult, iar industria din România se luptă să supravieţuiască

România importă masiv pentru consum, spre exemplu într-o singură lună, importul a crescut cu 1,5 miliarde euro, în condiţiile în care producătorii agricoli şi industria din România se luptă să supravieţuiască. 

Conform cifrelor publicate luni de INS, pentru luna septembrie, cu privire la comerțul internațional cu bunuri, vedem cât de mult s-a adâncit deficitul comercial, după ce, în primele opt luni, am depășit peste 11,5 miliarde de euro, maximul ultimilor 10 ani!

INS: România, gaură de 13 miliarde euro în buget

Ministrul Oros: Avem o slabă promovare şi un grad redus de comercializare a produselor româneşti

În privinţa balanţei comerciale cu produse agroalimentare, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, declara recent că deficitul "a luat-o la trap" de prin 2015-2016, probleme regăsindu-se şi la partea de comercializare a produselor locale. 

"Anul trecut am avut 1,3 miliarde de euro deficit. Avem o slabă promovare şi un grad redus de comercializare a produselor locale şi a celor româneşti", spunea Oros.
 

×
Subiecte în articol: deficit buget
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close