Antena 3 CNN Economic Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Cum afectează criza standardul de viaţă

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Cum afectează criza standardul de viaţă

Un grup de sociologi de la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii a realizat un raport privind efectele pandemiei de coronavirus asupra standardului de viaţă al populaţiei. Documentul include şi unele propuneri de politici sociale, unele imediate, altele pe termen mediu şi lung.

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Cum afectează criza standardul de viaţă
Sursa foto: Pixabay
28 Apr 2020   •   13:17

Potrivit autorilor raportului, spre deosebire de criza medicală, care produce efecte imediate, criza economică are implicaţii sociale, care deja se resimt, dar vor fi vizibile pe termen imediat şi mediu.

Daniel Apostol a discutat cu cercetătorul Iulian Stănescul la ''Jurnalul de Economie'', despre felul în care va fi afectat standardul de viață.

 ''Există risc de şomaj chiar după ce se va termina starea de urgenţă. Persoanele aflate în şomaj tehnic pot foarte bine să intre în şomaj. Există şi riscul de import de recesiune din afara ţării. Avem oamenii care lucrează în corporaţii şi fac export de servicii în străinătate, acele corporaţii, multinaţionale îşi pot reduce activitatea la nivel global şi pot pe tăia locuri de muncă în clădirile de birouri din marile oraşe'', a spus Iulian Stănescu, cercetător ICCV.

×
Subiecte în articol: Jurnalul de economie daniel apostol
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close