Antena 3 CNN Economic Biz News Business Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Dragoş Petrescu, despre cum reinventezi un business cu restaurante

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Dragoş Petrescu, despre cum reinventezi un business cu restaurante

Daniel Apostol a vorbit la ''Jurnalul de economie'' cu Dragoş Petrescu, fondatorul unui lanţ de restaurante, despre cum se poate reinventa un business afectat de pandemie.

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Dragoş Petrescu, despre cum reinventezi un business cu restaurante
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2020   •   16:10

Dragoş Petrescu spune că antreprenorii trebuie să se reinventeze

''Practic, ce s-a întâmplat în aceste trei luni, a fost un salt înainte cu o decadă. Ne uităm cu alţi ochi la tot ce înseamnă penetrarea online în industria restaurantelor şi antreprenorii au câteva lucruri de făcut pe care întotdeauna sunt nevoiţi să le facă atunci când întâlnesc un obstacol.

Trebuie să găsească soluţia să se reinventeze. În România discutăm de o piaţă de aproximativ 3,3 miliarde de euro şi avem o penetrare online de aproximativ 500 de milioane de euro.

Practic, ce s-a întâmplat în aceste trei luni, a crescut procentajul din total piaţă pe zona de livrare, de la 3-4% către 10-12%, se îndreaptă acum spre 15% şi probabil că va ajunge undeva la zona de echilibru, pe la 20%, ceea ce este un salt foarte mare pe care îl aşteptam să îl găsim peste opt ani, nouă ani.

Fondatorul lanţului de restaurante a observat că sunt trei categorii de clienţi

Oamenii sunt şi rămân fiinţe sociale şi au nevoie de această interacţiune, deci va exista acea categorie de clienţi care vor ieşi la reustaurant şi în următorul an. Astăzi avem trei categorii de clienţi. O treime ies şi vor să iasă şi îi vedem la mare, la munte, pe terase, o treime care ies doar forţat şi apelează la anumite servicii, şi o treime care nu vor să iasă deloc, pentru că încă nu au încredere. 

Avem foarte mult de lucru noi ca şi operatori de restaurante, să îi putem atrage pe aceste ultime două treimi din nou într-o formă de a accesa aceste servicii de restaurant. Cele mai facile forme şi care nu depind de pandemie sunt această penetrare online, cu livrarea la domiciliu.

Dragoş Petrescu: ''Cei care vor supravieţui sunt cei care se reinventează şi cei care au avut un anumit nivel de rezerve''

 Într-o economie în România, pe zona de ospitalitate în care 94% sunt mici antreprenori, este foarte dificil. Probabil că cel puţin o treime dintre ei, nu vor mai deschide niciodată'', a spus Dragoş Petrescu la Antena 3.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close