Antena 3 CNN Economic Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Totul despre eficienţa energetică

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Totul despre eficienţa energetică

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Totul despre eficienţa energetică
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
24 Iul 2019   •   12:25

Daniel Apostol a vorbit la rubrica ''Jurnalul de economie'', despre eficienţa energetică.

Potrivit fundaţiei GreenPeace, eficienţa energetică este un termen foarte larg care se referă la multele modalităţi prin care putem obţine acelaşi beneficiu - lumină, înălzire, mişcare, etc. folosind mai puţină energie. Domeniul acoperă automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale îmbunătăţite, izolarea mai buna a caselor şi o gamă de alte tehnologii. Dar economisirea energiei înseamnă şi economisirea banilor, de aceea eficienţa energetica este foarte profitabila.

Ca sa simplificăm, eficienţa energetică înseamna pe scurt:

Economisirea energiei
Reducerea cheltuielilor
Protecţia mediului

sursa: gazderomania.ro

Ceva este mai eficient din punct de vedere energetic dacă oferă mai mult pentru aceeaşi energie consumată, sau aceleaşi servicii pentru un consum mai redus de energie. Eficienţa energetică are adesea multiple efecte benefice.

De exemplu, o maşină de spălat rufe eficientă sau o maşină de spălat vase foloseşte mai puţină apa. O casă bine izolată va fi mai răcoroasă vara şi mai călduroasă iarna. Oferă astfel mai mult confort dar produce şi economii în bugetul gospodăriei.

Iluminatul eficient oferă mai multă lumină acolo unde ai nevoie. Astfel, eficienţa este de fapt „mai bine cu mai puţin".

 

 

×
Subiecte în articol: daniel apostol
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close