Antena 3 CNN Economic Jurnalul de economie. Situația financiară a românilor în pandemie

Jurnalul de economie. Situația financiară a românilor în pandemie

În perioada stării de urgență 67% dintre romani au cunoscut o scădere a bunăstării financiare în timp ce media la nivel european este de 48%, arată un studiu Intrum România.

Jurnalul de economie. Situația financiară a românilor în pandemie
16 Iun 2020   •   10:11

Totodată, datele arată că 33% dintre romani au reușit chiar să facă economii în această perioadă, iar 29% dintre romani se așteaptă la o îmbunătățire a situației financiare în următoarele 6 luni.

În consecință, 65% dintre respondenți au amânat plata ratelor și a facturilor pentru a face față cheltuielilor lunare. Din cauza Covid-19, 54% dintre consumatori s-au îndatorat și mai mult pentru a face față cheltuielilor zilnice.

Catalin Neagu, Managing Director Intrum Romania a vorbit la „Jurnalul de economie” cu Daniel Apostol despre situația financiară a României în pandemie

„Alături de Grecia, consumatorii din România au fost cei mai afectați, definind bunăstarea ca nivelul de securitate financiară la care consumatorii se simt confortabil. Mai mult de 41% dintre consumatori au avut venituri reduse. Familile cu copii au fost cele mai afectate deoarece costurile au crescut”, a explicat Cătălin Neagu.

Jurnalul de economie. Situația financiară a României în pandemie

×
Subiecte în articol: situație financiară pandemie
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close