Antena 3 CNN Economic Piața agroalimentară se mută pe Internet. Ce trebuie să faci! Este mai simplu decât ai crede

Piața agroalimentară se mută pe Internet. Ce trebuie să faci! Este mai simplu decât ai crede

Tehnologia vine cu soluții pentru cei care vor să mănânce cât mai sănătos. Pentru a avea acces la fructe și legume proaspăt cultivate și crescute local, consumatorii se pot înscrie pe agrihub.ro, o nouă platformă online de tip marketplace unde găsesc producători online.

Piața agroalimentară se mută pe Internet. Ce trebuie să faci! Este mai simplu decât ai crede
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    28 Iul 2020   •   11:31

Eugen Iordache fondatorul platformei a vorbit la „Jurnalul de economie cu Daniel Apostol” depre piața mutată în online. „Noi am început din iarnă, vrem să facem producătorii locali mult mai vizibili pe piață. Inițial începusem cu o soluție către restaurante dar pentru că logistica era foarte complicată și a venit virusul, ne-am reorientrat către consumatori”, a povestit Eugen.  

Pe platformă se găsesc producătorii locali, încurajează consumul de produse din gospodăriile agricultorilor 

„Producătorii sunt cei care se ocupă de transport, lucrând în agricultură au și mașini pentru  genul acesta de munci și pe lângă partea de vânzări de care ne ocupăm noi, ei se ocupă de livrări. Suntem la început acum, avem 5 producători. Testăm comenzile, clienții sunt foarte mulțumiți. Noi contăm pe recurența clienților. Vrem să creem conexiunea între producător și consumator. Momentan serviciul este pentru București dar plănuim să ne extindem în toată țara”, a mai explicat fondatorul platformei.   

Piața agroalimentară se mută pe Internet

Legumele bio, disponibile pe agrihub.ro

„Avem mai mulți producători care cultivă bio dar certificatul de atesatre este foarte costisitor de obținut. Doar unul dintre producători în are postat. Sperăm să atingem un curs constat de comenzi, oamenii să comande săptămânal și să ajungem la minim 100 de comenzi săptămânale în acest prim an”, a mai spus Eugen. 

×
Subiecte în articol: Jurnalul de economie piata internet
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close