Antena 3 CNN Economic Președintele ANAT: Agențiile de turism se confruntă cu pierderi totale

Președintele ANAT: Agențiile de turism se confruntă cu pierderi totale

Nicolae Demetriade, președintele Asociației Națională a Agențiilor de Turism, s-a arătat foarte îngrijorat cu privire la domeniul turismului și spune că pierderile agențiilor de turism sunt de câteva zeci de milioane.

Președintele ANAT: Agențiile de turism se confruntă cu pierderi totale
16 Mai 2020   •   12:46

"În Europa, majoritatea statelor au reușit să ia decizii, măsuri care să sprijine turismul imediat. Și asta au făcut-o pentru că turismul în țările respective participă la PIB-ul acelor țări cu un procent important. Probabil acesta e motivul pentru care în România nu se acordă importanța cuvenită turismului. Politicienii, timp de 30 de ani, nu au facut din turism o ramură importantă a economiei", a spus Demetriade.

Cu ce pierderi se confruntă agențiile de turism

"Pierderile sunt totale, câteva zeci de milioane. Acești bani sunt duși la hoteluri din străinătate, companii aeriene, sunt duși din România. Adevăratele probleme încep de luni incolo, când românii vor circula mai mult.

UE face recomandări de a se accepta vocuhere recompensatorii pentru reprogramarea vacanțelor care au fost anulate. Noi încă n-am stabilit modalitatea de reprogramare și acordare a acestor vouchere", a declarat Nicolae Demetriade.

Președintele ANAT: Agențiile de turism se confruntă cu pierderi totale

×
Subiecte în articol: Nicolae Demetriade
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close