Antena 3 CNN Economic Imobiliare România a avut cea mai mare creştere a preţurilor la locuinţe din UE, în primul trimestru din 2013

România a avut cea mai mare creştere a preţurilor la locuinţe din UE, în primul trimestru din 2013

România a avut cea mai mare creştere a preţurilor la locuinţe din UE, în primul trimestru din 2013
de M.T.    |    12 Iul 2013   •   09:57

S-au scumpit locuinţele. Nu cu mult, dar suficient cât să-i facă pe români să se gândească de trei ori înainte să-şi cumpere o casă.

Datele biroului de statistică al Comisiei Europene arată că, în primul trimestru al anului, ţara noastră a avut cea mai mare crestere din UE a preţurilor locuinţelor.

Avansul preţurilor la locuinţele din ţara noastră a fost de 4,3%. Este prima creştere după multe trimestre de scădere. Preţurile s-au redus chiar şi cu 4,2% în urnă cu aproape un an.

Acum, un apartament de 3 camere şi 70 de metri pătraţi, în Bucureşti, se vinde în medie cu 89.500 de euro. Acelaşi tip de apartament a fost comercializat chiar şi cu 86.000 de euro în anii de recesiune.

În oraşele mari, un astfel de apartament costă cu 20.000 de euro mai puţin.

La nivelul Uniunii Europene, preţul locuinţelor a crescut cu 0,4% în perioada analizată. Mai mulţi bani scot din buzunar cumpărătorii din Estonia, Lituania şi Slovacia.

În schimb, locuinţele s-au ieftinit în ţări precum Spania, Cipru sau Portugalia, unde preţurile au scăzut cu mai mult de cinci procente. La vecinii maghiari, preţul locuinţelor a scăzut cu 3,3%. 

×
Subiecte în articol: România apartamente
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close