Antena 3 CNN Economic Câștig important pentru România: același acces la finanțare pentru toate țările UE

Câștig important pentru România: același acces la finanțare pentru toate țările UE

România va putea beneficia în continuare de garanții în moneda Euro.

Câștig important pentru România: același acces la finanțare pentru toate țările UE
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    09 Iun 2020   •   18:54

Comisia pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European a aprobat azi un amendament prin care România va beneficia de acces egal la finanțare precum statele din zona euro pentru a diminua efectele economice ale pandemiei de COVID-19.

Europarlamentarul Renew Dragoș Pâslaru, membru al acestei comisii, a vorbit marți la Antena 3 despre decizia Parlamentului European.

„În cadrul măsurilor pe care le-a luat Comisia Europeană pentru a veni în întâmpinarea statelor membre a creat o derogare de finanțare de pe piețele financiare pentru statele membre dar a creat-o pentru Statele din zona euro și practic ne lăsa pe noi românii și alte câteva țări care nu au moneda Euro în offside. Am reușit astăzi prin vot să introduc un amendament prin care și statele non-euro să aibă o perioadă de încă câțiva ani de zile pentru a putea să se finanțeze în euro.

Este un lucru tehnic, dar reprezintă un succes prin care această discriminare care ar fi apărut în rândul statelor membre am reușit să o eliminăm”, a spus Pâslaru la Antena 3.

Propunerea lui Dragoș Pîslaru a reprezentat cea de-a doua inițiativă la nivelul Parlamentului European care i-a coalizat pe toți cei 33 de europarlamentari români, după rezoluția privind comemorarea Revoluției Române din Decembrie 1989.

România va putea beneficia în continuare de garanții în moneda Euro

×
Subiecte în articol: Dragoș Pâslaru garantii euro
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close