Antena 3 CNN Economic Românii care nu pot ieşi la pensie îşi pot cumpăra ani de muncă. Cine beneficiază de noua lege

Românii care nu pot ieşi la pensie îşi pot cumpăra ani de muncă. Cine beneficiază de noua lege

Românii vor avea din nou posibilitatea de a-şi cumpăra vechime la pensie în limita a şase ani, în cazul în care nu au contribuit suficient în sistemul public.

Românii care nu pot ieşi la pensie îşi pot cumpăra ani de muncă. Cine beneficiază de noua lege
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    13 Aug 2020   •   16:00

Prevederea amintită şi pe care mulţi români o aşteptau apare într-un proiect de ordonanţă de urgenţă pregătit de Ministerul Muncii.

Plata contribuţiei de asigurări sociale se va realiza într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, până la data de 1 septembrie 2021.

Cine poate beneficia de noua lege

Noua lege se aplică persoanelor care nu sunt pensionare, care pot efectua plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru o perioadă de cel mult şase luni şi care, în momentul în care contractul va fi încheiat, trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Cum își pot cumpăra românii anii de muncă

Care sunt condiţiile pentru cumpărarea vechimii

Printre condiţii, se numără faptul că persoana în cauză nu a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau în alte sisteme neintegrate acestuia, de altfel persoana trebuie să nu fi avut obligaţia asigurării în sistemul public de pensii şi la data încheierii contractului de asigurare socială să nu fi avut calitatea de pensionar.

Aşadar, persoanele care vor să iasă la pensie şi nu îndeplinesc numărul de ani necesar îşi pot recupera această perioadă de şase ani, cumpărând vechime până la data de 1 septembrie 2021.

×
Subiecte în articol: pensie ani pensie cumparare ani pensie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close