Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Inedit! Spondiloza cervicala si puterea vindecatoare a turmalinei

Inedit! Spondiloza cervicala si puterea vindecatoare a turmalinei

Regiunea cervicală a coloanei vertebrale este porțiunea cea mai fragilă a coloanei și de asemenea expusă aproape permanent la factorii de mediu.

Inedit! Spondiloza cervicala si puterea vindecatoare a turmalinei
de Georgiana Adam    |    08 Apr 2021   •   12:56

Patologia acestei zone cuprinde afecțiuni inflamatorii, fie acute , fie cronice precum și modificări de postură, patologie traumatică, osteoporoză, etc.
Incidența cea mai mare o au afecțiunile inflamatorii acute și cronice.

Din cele acute fac parte herniile de disc cervicale, cu o simptomatologie extrem de zgomotoasă, cum ar fi dureri cervicale, cervico-brahialgii (dureri ce coboară spre umeri și apoi spre brațe), amorțeli la nivelul membrelor superioare ce ajung pînă la nivelul degetelor, etc. În acest caz centura cervicală cu turmalină, ce va reduce inflamația și durerile, va trebui utilizată de 1-3 ori pe zi în funcție de intensitatea durerii. În cazul în care se va încălzi tare și repede, ea va fi purtată pe durate mici de 10-15 minute de câte 5-6 ori pe zi.

Altă importantă afecțiune asupra căreia turmalina are efect este nevralgia Arnold sau nevralgia nervului mare occipital. Originea acestui nerv este la nivelul celei de a doua vertebre cervicale. Astfel, utilizarea centurii cervicale cu turmalină reduce substanțial durerea din această afecțiune și scade durata de manifestare a nevralgiei de la 2 săptămâni prin tratamentul clasic la maxim 4-5 zile. În acest caz centura cu turmalină se aplică de 3-4 ori pe zi.

Datorită expunerii la frig sau la curent a regiunii cervicale apare torticolisul, care e o contractură reflexă a musculaturii cervicale din cauza iritației acute nervoase la acest nivel. Se manifestă cu durere intensă cervicală și imposibilitatea de a efectua mișcări din coloana cervicală. Efectul turmalinei asupra acestei boli este spectaculos, simptomatologia dispărând total în câteva ore fără a folosi alt tratament.

Principala afecțiune cronică a coloanei cervicale este spondiloza care este însoțită și de insuficiența circulației sanguine vertebro-bazilare. Din acest motiv, simptomatologia este foarte complexă, coexistând dureri cervicale, dureri iradiate în umeri, cefalee și vertij. Avantajul turmalinei în acest caz constă în faptul că ea acționează simultan prin scăderea inflamației și creșterea fluxului sanguin vertebro-bazilar. Fiind vorba de o afecțiune cronică, centura cervicală cu turmalină va trebui folosită zilnic, permanent o perioadă mai lungă, în câte 2-3 aplicări zilnice. Rezultatele încep să se vadă după 2-3 săptămâni de aplicare zilnică, constantă a centurii cu turmalină.

Turmalina mai poate fi utilizată în spondilită, inclusiv în cea anchilozantă, poliartrita reumatoidă, artrita juvenilă, artrita psoriazică sau spondiloartrita axială. Dispozitivele cu turmalina le gasiti aici: PRODUSE TURMALINA

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close