Antena 3 CNN Economic Angajaţii de la stat vor pierde bani dacă lucrează de acasă! Tăieri de salarii de câteva sute de lei

Angajaţii de la stat vor pierde bani dacă lucrează de acasă! Tăieri de salarii de câteva sute de lei

Anumite sporuri ale bugetarilor vor fi tăiate din momentul în care o parte dintre ei vor începe să lucreze de acasă sau prin telemuncă.

Angajaţii de la stat vor pierde bani dacă lucrează de acasă! Tăieri de salarii de câteva sute de lei
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    07 Noi 2020   •   11:47

Sindicatele trag un semnal de alarmă. Angajații care au unele sporuri care depind de condițiile locului de muncă vor avea parte de tăieri și de câteva sute de lei.

Ministrul Muncii avertizează instituțiile publice ca trebuie să le spună angajaților faptul că atunci când vor lucra de acasă s-ar putea să le fie tăiate toate sporurile care sunt la pachet cu condițiile de muncă.

Tăieri de salarii de câteva sute de lei pe lună!

Angajaţii din sistemul public ce vor lucra în sistem telemuncă îşi vor pierde anumite sporuri, avertizează ministrul Muncii.

”Îi rog pe angajatori să comunice angajaţilor care sunt avantajele – că-şi pot continua activitatea – şi care sunt, mai ales pentru sistemul public, repercusiunile cu privire la nivelul salarial. E vorba de sporuri, ca să spun foarte clar. Unele sporuri au legătură cu spațiul de lucru din instituțiile publice”, a spus Violeta Alexandru.

Angajații loviți cel mai puternic de măsurile noi

Angajații loviți cel mai puternic de măsurile noi

Ce sporuri ar putea fi tăiate

- Sporul de condiții vătămătoare care poate fi între 10% și 15% (se acordă celor care lucrează mult în praf, cu produse chimice, stres)

-Sporul de antenă care poate fi între 10% și 15% (se acordă celor care lucrează în condiții de radiații)

- Indemnizația de hrană care poate fi între 300 și 400 de lei/lună.

Sursa: Cartel Alfa

Cât poate scădea salariul unui bugetar

Salariu de 3.000 de lei/lună. Dacă nu va mai primi sporul de condiții vătămătoare salariul scade până la 2.550 de lei/lună.

 

×
Subiecte în articol: sporuri bugetari salarii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close