Antena 3 CNN Economic Studiu. Datoriile, o problemă majoră pentru 70% dintre români

Studiu. Datoriile, o problemă majoră pentru 70% dintre români

Studiu. Datoriile, o problemă majoră pentru 70% dintre români
13 Apr 2019   •   11:48

Datoriile reprezintă o problemă serioasă pentru tot mai mulți români, conform unui studiu prezentat de Luciana Cocoș la „Income”. 

Întrebați în cadrul unui studiu ce părere au despre datorii, peste 70% dintre respondenți au spus că acestea reprezintă o problemă ce trebuie rezolvată cât mai repede posibil. Doar 15% dintre românii cu datorii sunt de părere că acestea sunt o problemă minoră pentru care vor găsi o soluție. 

Studiul care analizează atitudinea față de bani și comportamentul financiar al consumatorului român scoate la iveală faptul că 88% dintre respondenți nu ar cumpăra un obiect de care nu au neapărat nevoie, ci mai degrabă ar economisi acești bani. 

De asemenea, 4 din 10 români sunt înclinați să-și planifice cheltuielile pentru a putea cumpăra ceea ce își doresc. 

În privința împrumuturilor, 71% dintre persoanele cu datorii și 64% din categoria celor fără datorii spun că motivul principal îl reprezintă situațiile neprevăzute. 

La întrebarea „Ce ați face cu 1.000 de lei dacă i-ați găsi într-un parc?”, 64% dintre cei fără datorii și 54% dintre cei cu datorii au spus că i-ar preda Poliției. 4% dintre cei fără datorii și 10% dintre cei cu datorii au spus că i-ar păstra. 

×
Subiecte în articol: studiu problema romani
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close