Antena 3 CNN Economic Surse: Guvernul creşte punctul de pensie. De când se face majorarea şi cu ce procent

Surse: Guvernul creşte punctul de pensie. De când se face majorarea şi cu ce procent

Punctul de pensie ar putea fi majorat astăzi cu 14%, în şedinţa de guvern, spun surse citate de Antena 3. În funcţie de evoluţia pandemiei, Executivul ar putea să mai facă astfel de majorări anul viitor.

Surse: Guvernul creşte punctul de pensie. De când se face majorarea şi cu ce procent
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    07 Aug 2020   •   14:25

Acea Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie este gata şi varianta, în prezent, este de o creştere a lui cu 14%.

În plus, în funcţie de evoluţia pandemiei, ar urma noi majorări şi în anul 2021 şi 2022, dar nu se ştie exact cu ce procente, au mai spus surse economice şi politice, pentru Antena 3. Guvernul ar vrea ca până la finalul anului 2022 să acorde diferenţa de până la 40%.

Guvernul vrea să facă creşterea de 40% pe trei ani

Practic, Guvernul vrea să "spargă" această creştere de 40% pe parcursul a trei ani, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul alocaţiilor copiilor, unde dublarea s-a făcut tot printr-o ordonanţă de urgenţă, tot pe parcursul a trei ani.

Surse: Guvernul creşte punctul de pensie

În ce priveşte pensia minimă, aceasta ar urma să crească cu acelaşi procent cu care va creşte punctul de pensie, adică cu 14%, după cum a spus premierul Ludovic Orban.

Majorarea ar putea fi aprobată în sedinţa de guvern de astăzi.
 

×
Subiecte în articol: pensie punct pensie crestere pensie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close