Antena 3 CNN Economic Veste uriașă pentru românii cu credite în franci elvețieni. Decizia care le poate schimba viața

Veste uriașă pentru românii cu credite în franci elvețieni. Decizia care le poate schimba viața

Toți românii care au credite în franci elvețieni și care au dat băncile în judecată pentru a cere înghețarea cursului vor afla pe 9 iulie dacă au sau nu vreo șansă să câștige procesele.

Veste uriașă pentru românii cu credite în franci elvețieni. Decizia care le poate schimba viața
Sursa foto: Pixabay.com
23 Iun 2020   •   19:45

Curtea de Justiție a Uniunii Europene va hotărî dacă judecătorii din România vor putea decide asupra înghețării cursului valutar la data încheierii contractelor. Decizia de peste aproximativ două săptămâni se va aplica și creditelor în euro și dolari.

Zeci de mii de români cu credite în franci elvețieni au dat în judecată în ultimii ani băncile, cerând să plătească ratele la cursul valabil în momentul în care au luat împrumutul.

În ultimele 18 luni toate procesele din România pe astfel de cazuri au fost suspendate

Contactați de Antena 3, reprezentanții asociațiilor băncilor nu au vrut să ofere un punct de vedere. În România există în momentul de față peste 40.000 de contracte în franci elvețieni și peste 100.000 în euro.

Speranță pentru românii cu credite în franci

Soluţii pentru românii care nu-şi pot plăti ratele

Românii care nu îşi mai pot plăti ratele la bănci ar putea găsi înţelegere, iar beneficiile ajung la zeci de mii de euro pentru un consumator. Astfel, suspendarea ratelor nu este singura soluţie în perioada de criză, iar negocierea cu banca în cadrul Centrului de Soluţionare a Litigiilor în domeniul bancar poate avea mai multe avantaje.

Aproape 2.000 de români au obţinut în urma negocierilor cu băncile intermediate de CSALB, reducerea ratelor lunare a comisioanelor, a dobânzilor, sau chiar ştergerea întregii datorii. Suma beneficiilor obţinute de aceştia se apropie de trei milioane de euro.

×
Subiecte în articol: credite franci elvetieni banci
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close