Antena 3 CNN Economic Vom avea sau nu un nou acord cu FMI?

Vom avea sau nu un nou acord cu FMI?

Majorarea pensiilor cu 40%, de la 1 septembrie 2020, dublarea alocaţiilor pentru copii, primele pentru medici, majorarea salariilor profesorilor din 2020 - toate acestea vor face imposibilă finanţarea "tradiţională" a deficitului fiscal şi atunci singura cale de ieşire rămâne un nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), crede Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank.

Vom avea sau nu un nou acord cu FMI?
Sursa foto: Hepta
de Bianca Voinea    |    13 Sep 2020   •   10:00

În plus, şi economistul Cristian Socol a declarat la emisiunea Income Magazie că în proporţie de 95% România va avea nevoie de FMI în primul trimestru I al anului viitor. Aflaţi mai multe din clipul video.

CUM STIMULĂM EXPORTURILE DIN ROMÂNIA

Deficitul comercial al României a ajuns la 10 miliarde de euro după primele 7 luni ale anului. Analiştii speră însă într-o pantă ascendentă a reducerii deficitului, pentru că în luna iulie exporturile au scăzut mai puţin decât importurile. Urmăriţi clipul video pentru a afla ce spun specialiştii.

DE CE SUNTEM RESPONSABILI CÂND SUNTEM SUPRAVEGHEAŢI

S-a dovedit ştiinţific că oamenii sunt mai responsabili atunci când ştiu că sunt supravegheaţi. Experimentul se numeşte "Testul bezelei" şi a fost făcut pe copii, însă comportamentul poate fi extins şi la nivelul adulţilor. Mai multe povesteşte în clipul video psihiatrul Costin Dămăşaru, coordonatorul Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale.

BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea.

×
Subiecte în articol: BizNews
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close