Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Ben-Oni Ardelean, rafală de acuzaţii: "Vlad Voiculescu, un impostor ţinut în braţe de Cioloş, cu încrengături mafiote în spate"

Ben-Oni Ardelean, rafală de acuzaţii: "Vlad Voiculescu, un impostor ţinut în braţe de Cioloş, cu încrengături mafiote în spate"

Vicepreşedintele PNL, Ben-Oni Ardelean, s-a dezlănţuit, vineri, la Exces de putere şi l-a atacat în termeni duri pe fostul ministru Vlad Voiculescu, despre care a spus că "are în spate firme" în favoarea cărora a acţionat cât timp a fost ministru.

Ben-Oni Ardelean, rafală de acuzaţii: "Vlad Voiculescu, un impostor ţinut în braţe de Cioloş, cu încrengături mafiote în spate"
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   22:40

Ardelean (foto, stânga), care a cerut plecarea lui Voiculescu din postul de ministru înainte ca acesta să fie demis de premierul Cîţu, nu a precizat despre ce firme este vorba.

"Din punctul meu de vedere, Vlad Voiculescu este un impostor care în această perioadă şi-a pregătit terenul, a ocupat gară cu gară, că să îşi ducă ulterior la îndeplinire dezideratele pe care le avea: o agendă paralelă cu Ministerul, cu statul român, în favoarea firmelor pe care le avea în spate.

Din punctul meu de vedere, este o încrengătură de tip mafiot care trebuia să dispară din eşicherul guvernamental. În 2016, am fost, probabil, singurul PNL-ist care a 'dat' în guvernul Cioloş (în care Vlad Voiculescu a fost ministrul sănătăţii pentru prima dată, n.r.)

Tot în 2016 am fost singurul care l-a atacat public, în februarie, pe acest ministru care proceda la fel şi atunci...Eu, despre acest ministru nu am auzit să fi făcut ceva în viaţă. Nu ştiu din ce a trăit în ultimii ani, pentru că nu apare din ce a trăit...

I s-a dat un cec în alb la învestire şi l-a mânjit cu bilă neagră după bilă neagră în tot acest timp...A ieşit astăzi într-o conferinţă de presă de două ore, să se victimizeze. Dacă era să-l sfătuiască cineva, el trebuia să stea sub plapumă vreo două-trei săptămâni şi să nu mai vadă pe nimeni.

Cred că ceea cea făcut în acea conferinţă de presă a fost să se înmormânteze definitiv. Faptul că Cioloş şi alţii îl ţin în braţe - e un cartof fierbinte care nu le face bine, sub nicio formă", a spus vicepreşedintele PNL.

Oamenii lui Vlad Voiculescu și legăturile lor cu Big Pharma

Monica Negovan, apropiată a echipei Voiculescu-Moldovan, a fost numită şefa Direcţiei pentru politica medicamentului din Ministerul Sănătăţii în luna februarie a acestui an. De de profesie farmacist, Negovan locuieşte în Târgu-Mureş şi a avut afaceri în domeniul farmaceutic, în asociere cu Pharma Farm, firmă deţinută de compania maghiară Richter, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”.

Negovan face parte din cercul Andreei Moldovan, primul secretar de stat numit de Vlad Voiculescu când a ajuns la conducerea Ministerului Sănătăţii.

Pe 19 februarie 2021, Vlad Voiculescu a delegat Andreei Moldovan, prin ordin de ministru, mai multe atribuţii, între care coordonarea Direcţiei generale pentru asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi programe de sănătate publică, a Direcţiei politica medicamentului, dispozitivelor şi tehnologiilor medicale (adică exact structura pentru care s-a organizat selecţia în aceste zile), DSP-urile din ţară, precum şi Institutul Naţional pentru Sănătate Publică.

ONG-ul lui Vlad Voiculescu, finanțat de Big Pharma

Vlad Voiculescu a creat ONG-ul  MagiCamp în anul 2013.  Despre acest ONG  presa a scris că s-a bucurat de finanțări foarte substanțiale din partea marilor firme internaționale de medicamente.

În anul 2015,  Pfizer a sponsorizat MagiCamp cu 50.000 de lei, iar Novartis cu 160.000 de lei. În anul următor, ONG-ul  a primit sponsorizări de la firmele Novartis, Pfizer și Himalaya

"Novartis sponsorizează MagiCamp încă de la înființare, relație solidă bazată pe colegialitatea din cadrul Institutului Aspen între Vlad Voiculescu și Nicolae Voiculescu, fost director al Novartis timp de 7 ani,  un personaj foarte influent în sistemul sanitar, mereu în anturajul puterii, fie că vorbim de dl Bazac, dl Bănicioiu sau însuși dl Ponta. Trei firme de medicamente sponsorizează o asociației a ministrului SănătățiiŢ, dezvăluia în 2016 jurnalista Ioana Ene Dogioiu în ziare.com.

×
Subiecte în articol: Ben-Oni Ardelean Vlad Voiculescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close