Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Comisarul european pentru Mediu analizează cazul ursului Arthur

Comisarul european pentru Mediu analizează cazul ursului Arthur

Comisarul eurpoean pentru Mediu a anunțat că deja analizează informațiile în legătură cu ursul împușcat în România.

Comisarul european pentru Mediu analizează cazul ursului Arthur
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    11 Mai 2021   •   23:28

"Comisia le va cere autorităților române să își împărtășească rezultatele investigației și să se asigure că respectă Directiva Habitat.

Comisia a avertizat România, în mod oficial, de vara trecută, cu privire la planurile pentru protejarea acestor specii.

Pentru început, e vorba de faptul că la scară europeană, dar și în România, specia de urs brun este protejată, potrivit Directive Habitat. Este interzisă perturbarea și uciderea acestor specimene. România trebuie să desemneze zone de conservare, iar satele membre pot, eventual, da derogări dacă aceasta nu încalcă statutul de conservare.

Există prevederi foarte stricte în Art. 16 al Directivei și este vorba de niște condiții stricte și de capturarea și uciderea exemplarelor într-un număr limitat, specificat de autoritățile naționale competente", a declarat Virginijus Sinkevicius, la Antena 3.

Derogările nu permit vânătoare de trofee

"Aceste derogări nu autorizează vânătoarea de trofee, aceasta a fost interzisă în România, din 2016", a mai precizat comisarul european pentru Mediu.

Întrebat dacă au primit deja documente din partea României, pentru a demara ancheta privind împușcarea ursului Arthur, comisarul  european Virginijus Sinkevicius, a explicat că este, momentan, prea devreme.

"Momentan este prea devreme. Am încredere că autoritățile își vor face datoria și așteptăm să își facă datoria conform Directivei de Păsări și Habitate", a explicat el, la În fața națiunii.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close