Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Firea, despre evacuarea Spitalului Foișor: "Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit urgent!"

Firea, despre evacuarea Spitalului Foișor: "Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit urgent!"

Gabriela Firea a comentat, vineri seară, imaginile cu evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor” din Capitală. „Par dintr-o țară din lumea a treia”, a afirmat senatorul PSD. Spitalul a fost evacuat pentru că de sâmbătă aici vor fi aduși pacienți cu COVID-19.

Firea, despre evacuarea Spitalului Foișor: "Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit urgent!"
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    09 Apr 2021   •   23:00

„Criminal! Inuman! În miez de noapte, pacienții operați la Spitalul de ortopedie „Foișor” sunt scoși în stradă! Iar cei programați la operație, trimiși acasă!! Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit urgent! Imaginile par dintr-o țară din lumea a 3-a, dintr-un stat bananier, însă din păcate sunt din Capitala României! Voiculesuc, demisia! Urgent”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Facebook/ Gabriela Firea

"Este un management dezastruos la nivelul conducerii Ministerului Sănătății și este lipsă de implicare. Cel mai ușor, dar catastrofal pentru oameni este să închizi un spital foarte bine dotat, în care s-au investit zeci de milioane de euro și în mandatul meu, dar și în mandatul anterior, în care s-au construit peste 10 săli de operații, de asemenea și pentru zona de anestezie și de terapie intensivă, dar un spital care deservea alți pacienți, nicidecum pacienții din zona COVID și care trebuia să rămână pentru ortopedie și traumatologie. Se poate întâmpla orice accident în București sau în țară, acolo se realizează cele mai dificile intervenții chirurgicale", a spus apoi, la scurt timp Gabriela Firea, și în direct la Antena 3.

Spitalul Foișor din București devine spital COVID, pacienții non-COVID fiind mutați în alte unități spitalicești vineri seara. Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Raed Arafat, fără a preciza ora.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat. „Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a mai precizat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close