Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Gabriela Firea, despre bugetul Capitalei: Acum s-au lovit şi ei cu capul de pragul de sus. M-au demonizat, acum îmi dau dreptate

Gabriela Firea, despre bugetul Capitalei: Acum s-au lovit şi ei cu capul de pragul de sus. M-au demonizat, acum îmi dau dreptate

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a comentat miercuri în cadrul emisiunii "Subiectiv" la Antena 3 situaţia bugetului Capitalei care a picat la vot. Ea a explicat cum se realizează, de fapt, bugetul şi a concluzionat că actualul primar al Bucureştiului a făcut până acum numai acuzații nefondate.

Gabriela Firea, despre bugetul Capitalei: Acum s-au lovit şi ei cu capul de pragul de sus. M-au demonizat, acum îmi dau dreptate
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook-Hepta
de Claudia Popovici    |    28 Apr 2021   •   20:42

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a explicat în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3 fondurile pe care le are de fapt Capitala de la ministerul Finanțelor şi în care de-a lungul timpului a fost nevoită să se încadreze pentru a susţine dezvoltarea. Ea a reamintit şi de campania electorală când actualul edil i-a criticat activitatea şi bugetul suprarealist şi promis că se va descurca.

„Cunosc situația din București, din punct de vedere administrativ, foarte bine. În fiecare an a fost dificil să se realizeze bugetul, deoarece deși Bucureștiul contribuie la produsul intern brut al țării cu 25 de procente se întoarce la Capitală de la Ministerul de Finanțe doar cu un procent, ceea ce este foarte puțin.Şi mie mi-a fost foarte dificil să întocmesc acest buget.

Cu amărăciune spun, nu cu aroganță, nu pot să mă bucur, nu pot să fiu cinică, să mă bucur că, acum dau și ei cu capul de pragul de sus, cum se spune, pentru că în campanie m-au demonizat și au spus că eu am alcătuit în fiecare an un buget populist, un buget suprarealist.

Că m-am bazat de fiecare dată pe 7 miliarde de lei dar, de fapt, trebuia să mă mărginesc la 4 miliarde care veneau direct și sigur de la Ministerul de Finanțe, ceea ce nu a făcut niciun primar înaintea mea și cu siguranță nu va face nici înainte.

Iar domnul Dan care a insistat că se va descurca în București și cu cele 19 spitale şi cu termoficarea şi cu transportul public în comun şi lupta cu poluarea şi toate investițiile în infrastructura cu 4 miliarde, iată-l acum în situaţia în care îi dă dreptate Gabrielei Firea. Cetățenii suferă.

De fapt, acest lucru îl reproșează USR, pe lângă funcția pe care şi-o doresc la conducerea spitalelor, că nu s-a încadrat în cele 4 miliarde. Nu te poți încadra pentru că jumătate din bugetul Capitalei oricum merge către subvenții la transportul în comun, la termoficare", a explicat Gabriela Firea la Antena 3.

Consiliul General a respins bugetul Capitalei iniţiat de Nicuşor Dan: "Sunt uluit!”

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi "pentru", 22 "împotrivă" și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile "nu sunt realistice".

Consilierii USR PLUS din Consiliul General i-au cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei: "Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice".

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a împotrivit și a respins criticile aduse de consilierii USR PLUS.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close