Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv George Simion, despre planul de marketing al Guvernului: "Se încearcă discriminarea pe criterii sanitare"

George Simion, despre planul de marketing al Guvernului: "Se încearcă discriminarea pe criterii sanitare"

George Simion, co-preşedinte AUR, a comentat în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, scăderea infectărilor cu COVID-19 respectiv relaxarea restricțiilor, dar şi avantajele prezentate de oficiali pentru persoanele vaccinate, despre care apreciază că sunt discriminatorii.

George Simion, despre planul de marketing al Guvernului: "Se încearcă discriminarea pe criterii sanitare"
de Claudia Popovici    |    10 Mai 2021   •   20:28

Întrebat cum privește anunțul de astăzi potrivit căruia începând cu 1 iunie urmează relaxări, George Simion a precizat că încă o dată s-a demonstrat că protestele nu au generat o creștere a infectărilor şi măsurile restrictive nu au funcționat pentru că în întreaga lume au scăzut cifrele care arată rata infectărilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Cifrele sunt în scădere surprinzător! S-ar fi zis că după protestele la care a participat o ţară întreagă și la care am participat și noi când eram 'vinovații de serviciu', ar fi trebuit să izbucnească noi cazuri. S-a dovedit că nu s-a întâmplat nimic, cifrele sunt în scădere și aceste aşa zice restricții nu au ajutat, practic, la nimic. Cifrele sunt în scădere nu doar în România, ci peste tot în lume, pentru că încă nu se știe când acționează acest virus, dar cu siguranță putem vedea niște modele.

Putem vedea un al doilea val care se răspândește peste tot în lume, parţial spun unii datorită vaccinării, parțial măsurilor de restricție, care la noi nu a funcționat și care sunt demontate de multe studii din ultima perioadă.COVID-19 este o boală care nu este cunoscută suficient. Astăzi, am citit un studiu care a relatat că nu este o afecțiune pulmonară și o afecțiune vasculară.

AUR poziții critice față de resticţii

Și totuși, cineva trebuia, în spațiul public, să tragă niște semnale de alarmă. Din tot parlamentul României doar AUR a avut poziții critice față de unele măsuri restrictive, față de unele măsuri pompieristice luate de guvern și cred că am făcut bine, pentru că trebuie să existe în opinia publică și semnalizatori atunci când există nereguli.

Nereguli au fost nenumărate. De la achiziții ne aducem aminte de izolete, ne aducem aminte de teste de rapide, de scandalul cu măşti, de spitalele modulare. Este totul despre bani.

Se încearcă discriminarea pe criterii sanitare

Acum observăm că se va încerca discriminarea pe criterii sanitare, adică cei care se vaccinează vor avea unele drepturi în plus, de acces la cinematograf, la teatru, pe stadioane, la nunți și botezuri față de cei care nu sunt vaccinați, deși s-a promis că vaccinarea nu va fi obligatorie", a spus George Simion.

Mai mult, el a precizat că AUR nu se opune vaccinării, ci susţine opțiunea liberă a românilor de a decide şi pentru o corectă informare care, din păcate, până acum s-a făcut defectuos.

Din punct de vedere parlamentar, Simion a anunţat că AUR pregătește un proiect de lege care să penalizeze discriminarea pe criterii medicale, aşa cum se preconizează acum după declaraţiile decidenţilor.

×
Subiecte în articol: George Simion aur Guvernul Cîţu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close