Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Haosul continuă în Israel. Țara Sfântă este atacată acum și din Liban

Haosul continuă în Israel. Țara Sfântă este atacată acum și din Liban

Israelul este lovit din nou. Dacă, până acum, Țara Sfântă a fost lovită de peste 1.000 de rachete trase din Fâșia Gaza, de această dată atacul a fost pornit din Liban.

Haosul continuă în Israel. Țara Sfântă este atacată acum și din Liban
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Mai 2021   •   22:38

Din fericire, cele trei rachete lansate din Liban au căzut în mare şi nu şi-au atins ţinta, însă armata israeliană este în alertă maximă.

Se pare că atacul inițiat din Liban ar aparține organizației paramilitare șiite libaneze Hezbollah, care astfel doreşte să transmită un mesaj Israelului, cu privire la conflictul cu Fâşia Gaza şi organizația paramilitară palestiniană islamistă Hamas.

Într-o postare pe Twitter, forțele israeliene de apărare (IDF) au dezvăluit că trei rachete au fost lansate din Liban spre nordul Israelului. Acestea nu și-au lovit însă ținta și au căzut în Marea Mediterană.

IDF nu a dat detalii despre identitatea celor care au lansat rachetele. Totuşi, două surse apropiate de Hezbollah au declarat pentru AFP că organizația paramilitară șiită libaneză nu are nicio legătură cu incidentul, scrie EVZ.

„Cu puțin timp în urmă, trei rachete au fost lansate din Liban în Marea Mediterană, în largul coastei Galileei. Conform protocolului, sirenele nu au sunat”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Informația a fost prezentată și comentată la Sinteza Zilei de Mihai Gâdea și invitații săi:

Jurnalistul Attila Somfalvi a vorbit, în exclusivitate la Antena 3, despre situția din Israel.

"E haos aici, în Israel, în ultimele trei zile. Avem războiul cu Hamas din Fâșia Gaza, sunt mini-războaie locale între israelieni și arabi, între evrei și musulmani, în ultimele două săptămâni, care din păcate devin tot mai dure, pe unele din străzile israeliene. Este vorba de orașele mixte, mai ales cele în care trăiesc și mulți arabi și muți evrei împreună.

Și, în această seară, se pare că primim și un semnal de avertisment de la Hezbollah care trage trei rachete din Liban înspre Israel, care pică în mare. Normal că e vorba de un avertisment, Hezzbollah se uită de câteva luni bune cum acționează armata israeliană în Fâșia Gaza și în ultima săptămână situația a devenit foare gravă", a spus Attila Somfalvi

 

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close