Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei ÎPS Teodosie, despre înmormântarea pacienților COVID: "Am fost dezonorați prin aceste practici"

ÎPS Teodosie, despre înmormântarea pacienților COVID: "Am fost dezonorați prin aceste practici"

Arhiepiscopul Tomisului a vorbit la Sinteza zilei despre protocolul de înmormântare în cazul pacienților decedați de COVID. ÎPS Teodosie a ținut să menționeze cât de importantă este demnitatea persoanelor decedate și mai ales respectarea tuturor obiceiurilor creștine.

ÎPS Teodosie, despre înmormântarea pacienților COVID: "Am fost dezonorați prin aceste practici"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Apr 2021   •   22:48

"În sfârșit s-au gândit să propună această scrisoare ca să ne redobândim demnitatea și onoarea. Am fost dezonorați prin aceste practici. Omul trebuie respectat și după moarte.

Noi așteptăm învierea (...) Noi trebuie să cinstim și trupul și sufletul. Mai ales sufletul, pentru c el aparține persoanei care l-a purtat și de aceea credința de a învăța cum să avem cultul morților. De aceea îngrijim mormintele, punem flori, vizităm mormintele, aducem lumânări.

Nu am înțeles de ce în stare de urgență a fost interzisă intrarea în cimitir. Ce ne făceau morții?! Toate lucrurile sunt pe dos. Nu știu ce minte a pus bazele unei măsuri lipsite de orice logică și orice altă deducție.

Nu găsesc nicio deducție sănătoasă în aceste măsuri înjositoare, care cu adevărat ne încalcă drepturile noastre. (...) Cum să dărâmi un asemenea fundament, atât de solid?! (...) Această boală este folosită drept pretext și nu de medici. Medicii care ne spun niște lucruri ne spun dintr-un ordin. (...) Mari specialiști se dezic de asemenea practici și sunt specialiști!", a declarat ÎPS Teodosie, la Sinteza Zilei.

Un document care ar putea schimba ritualul, blocat la Ministerul Sănătății

Antena 3 a intrat în posesia unui document exploziv, aflat la Ministerul Sănătății fără a fi semnat, document convenit de toate cultele religioase și reprezentanții Guvernului României, alții decât Ministerul Sănătății, inclusiv Raed Arafat. Documentul ar permite înmormântările creștinești cu tot ritualul. 

”Am prezentat informația potrivit căreia toate cultele din România, sunt 18 culte, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, toate cultele protestante, neoprotestante, dar aici nu e vorba doar de creștini, dar absolut toate cultele din România au convenit împreună cu doctorul Raed Arafat, care a fost un foarte mare susținător al schimbării acestui document. 

Acest document noi îl avem pe surse de la Ministerul Sănătății, însă am încercat să ne informăm cu privire la modul în care au decurs aceste discuții, folosind toate sursele posibile. 

Absolut toate cultele din România au avut două discuții cu doctorul Arafat, care a zis că da, protocolul de înmormântare trebuie schimbat, sunt de acord cu asta, și de trei săptămâni acest document este blocat de Vlad Voiculescu și mai ales de doamna Andreea Moldovan, secretar de stat.

Care sunt lucrurile extraordinare din acest document? Doar niște lucruri de bun simț. Lucruri care fac ca aceste înmormântări să nu mai calce nici demnitatea umană, nici dreptul la credință. Nu vreau să intru în detalii dar oamenii ar trebui să știe că persoanele declarate moarte de COVID, deci în România peste 24.000 de oameni, au fost luați, dezbrăcați, băgați în saci și în felul acesta, înmormântați”, a declarat Mihai Gâdea în timp ce prezenta documentul blocat de ministrul Sănătății. 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Sinteza Zilei
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close