Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Stirile de dimineata Ivermectina nu este eficientă în tratarea pacienților COVID-19

Ivermectina nu este eficientă în tratarea pacienților COVID-19

Ivermectina nu are niciun beneficiu în tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, care au forme medii sau severe. Acest lucru este demonstrat de unul dintre cele mai riguroase studii ştiinţifice realizate până acum.

Ivermectina nu este eficientă în tratarea pacienților COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2021   •   07:54

Cercetarea a fost făcută în Columbia, pe 476 de pacienți. Jumătate dintre ei au primit pastile de Ivermectină, iar ceilalți au primit tablete placebo.

Entuziasmul cu privire la descoperirea unui tratament-minune contra COVID-19, adică Ivermectina, a apărut în luna iulie a anului trecut, când mai multe studii efectuate în laborator arătau că medicamentul poate reduce reproducerea virusului SARS-CoV-2.

Medicii din Iaşi spun că au existat mulţi pacienţi care s-au tratat după ureche cu Ivermectină, fără să discute cu un specialist.

"Acest tratament urmeaza calea unui alt medicament minune, este un medicament folosit în tratarea persoanelor cu lupus, care a dispărut din farmacii fiind utilizat în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Nici Plaquenilul sau hidroxiclorochina nu sunt eficiente în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, formă moderată", spune medicul Ionuț Nistor.

Specialiştii spun că de rezultatul acestor studii depinde politica medicală a fiecărui stat. Medicii au tras un semnal de alarmă cu privire la automedicație încă de la începutul pandemiei, când oamenii au început să cumpere medicamente pe bandă rulantă, de teama noului coronavirus.

×
Subiecte în articol: Ivermectina COVID-19
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close