Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Părintele Damaschin, pământeanul care îndeplinește orice dorință

Părintele Damaschin, pământeanul care îndeplinește orice dorință

În ediția de vineri seara a emisiunii "Exces de Putere" s-a prezentat povestea pământeanului care îndeplinește orice dorinţă. Este vorba de părintele Damaschin care are grijă de 9.000 de copii. Adunați laolaltă ar însemna populația unui orășel întreg, doar că micuții sunt împrăștiați prin cele greu accesibile zone din județul Iași.

Părintele Damaschin, pământeanul care îndeplinește orice dorință
de Claudia Popovici    |    30 Apr 2021   •   23:16

Părintele Damaschin ia la rând localitățile în căutarea celor sărmani și, anual lista lui este completată cu mii și mii de suflete. Niciun copil nu trebuie să sufere de frig, să se culce flămând sau să doarmă într-o casă care stă să cadă pe el.

Pe scurt, este omul care și-a propus să scoată din sărăcie ditamai județul. Doar că pare a fi omul care, dacă ar poruncim muntelui să se mute de aici, dincolo muntele se va muta, atât de mare este credința lui.

Lucrarea sa nu este o demonstrație de filantropie ci, convingerea că nu lucrează el ci Dumnezeu prin el. Şi cum pentru Dumnezeul nimic nu este imposibil, părintele își asumă câte o misiune, din asta, de necuprins de puterea omenească și se aruncă în ea, fără urmă de teamă și îndoială că cineva ar putea fi lăsat în urmă.

Cuvântul lui se materializează

Cel mai recent exemplu este al familiei Popa. Părintele a vizitat această familie chiar în momentul în care a aflat de drama ei. Nici nu au mai contat ora târzie. A pășit pragul căsuței sărăcăcioase cu o singură odaie și a găsit acolo cinci copii dormind îngrămădiți în același pat și o mamă chircită, care de mult nu mai putea sta în picioare.

Suferea de cancer, fără să fie conștientă de boala sa. Părintele i-a consultat pe loc dosarul medical și, și-a dat seama că sistemul i-a lăsat boala să avanseze prea mult. De fapt, a lăsat-o pe Veronica să moară.

Preotul Damaschin pare să fi încercat totuși o negociere cu soarta și, de a doua zi a devenit  părintele celor cinci. Mai întâi a adus familiei alimente, haine și rechizite. Chinul s-a amestecat cu speranța și Veronica a plâns. La scurt timp după aceste filmări, s-a stins. Dar, în timp ce copiii își plângeau mama, părintele le construia viitorul.

A început cu o casă nouă, care a fost gata la o lună de la moartea mamei. S-au mutat în ea chiar ieri.

Părintele Damaschin, pământeanul care îndeplinește orice dorință

Părintele Dan Damanschin şi echipa lui au construit 105 astfel de căsuțe. Au mai fost ridicate încă cinci blocuri de locuințe pentru familii monoparentale, două internate pentru copii și este în curs de amenajare un centru medical cu 31 de cabinete, pentru mame ca Veronica.

Moldova preotului Damaschin începe să se schimbe la față. Aici, pe zi ce trece se împuținează cei care își duc viața de azi pe mâine și asta fără strategii, proiecte și bani cheltuiți cu nemiluita, ci cu ajutorul oamenilor care au măcar un grăunte din credința părintelui.

×
Subiecte în articol: Părintele Damaschin Exces de putere
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close