Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prognoza meteo pentru intervalul 12 – 14 mai. Cod galben de ploi și grindină

Prognoza meteo pentru intervalul 12 – 14 mai. Cod galben de ploi și grindină

Meteorologii au emis un avertisment de tip cod galben, ploi și vijelii. Vremea rea revine în România.

Prognoza meteo pentru intervalul 12 – 14 mai. Cod galben de ploi și grindină
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    12 Mai 2021   •   19:18

"În perioada următoare, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat, lucrul acesta se va întâmpla în următoarele ore, din cauza sistemelor noroase care se poziționează în momentul de față în vecinătatea de sud-vest a țării noastre.

Deja, el avansează și și-au făcut deja apariția în zona Banatului și mai ales a Olteniei, timp în care se manifestă la o intensitate ceva mai pronunțată și în zona Munților Apuseni și în Masivele nordice ale Carpaților Orientali.

La noapte, sistemele noroase vor cuprinde treptat toate regiunile țării și vor determina, prezente fiind peste țara noastră, atât la noapte, cât și mâine, dar și parcursul zilei de vineri, apariția averselor cu caracter torențial, a descărcărilor electrice, intensificărilor de vânt ce pot lua aspect de vijelie și posibile căderi de grindină", a explicat Gabriela Băncilă, meteorolog ANM.

God galben de vreme instabilă

ANM a emis un cod galben pentru intervalul 12 mai, ora 16.00 – 14 mai, 21.00. În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...30 l/mp.

×
Subiecte în articol: meteo cod galben vreme vijeli grindina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close