Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Radu Tudor, după ultimul atac Hamas: "Israelul va elimina fizic toate ţintele. Iranul este sponsorul acestor atacuri"

Radu Tudor, după ultimul atac Hamas: "Israelul va elimina fizic toate ţintele. Iranul este sponsorul acestor atacuri"

Radu Tudor, analist militar, a comentat în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, ultimul atac Hamas care a lovit orașul Tel Aviv în cursul zilei de marți cu o ploaie de rachete.

Radu Tudor, după ultimul atac Hamas: "Israelul va elimina fizic toate ţintele. Iranul este sponsorul acestor atacuri"
de Georgiana Adam    |    11 Mai 2021   •   23:18

Atacurile au fost lansate din Fâşia Gaza de organizaţiile islamiste Hamas și au declanșat alarma în Tel Aviv. O persoană a murit și alte cinci au fost grav rănite, în urma atacului.

Întrebat la ce ne putem aștepta în continuare, Radu Tudor, analist militar, a precizat că Israelul va avea o ripostă foarte fermă pentru că, în caz contrar, vor fi dominați de teroare. El a mai subliniat că Israelul este un stat puternic care nu glumeşte.

"În primul rând să ne așteptăm la eliminarea fizica a liderilor Hamas. Armata israeliană are o listă lungă de teroriști care se află la originea acestor atacuri, la terorizarea populației israeliene. Toți aceștia vor fi Identificați, localizați și eliminați fizic ei și familiile lor.

Israelul este o țară care nu își poate permite să tolereze niciun fel de atac armat asupra teritoriului său. Israelul este o insulă înconjurată de foarte multe pericole, iar aceste organizații teroriste care periodic organizează atacuri cu rachete asupra teritoriului israelian, sunt finanțate, sunt înarmate de actori statali, de state care de foarte mult timp finanțează terorismul și declară în mod oficial că doresc eliminarea statului Israel de pe fața pământului.

Ori astfel de chestiuni au nevoie de o ripostă foarte fermă și când iese primul ministru, ministrul Apărării, şi acum vorbește și șeful de stat major al armatei israeliene, să ne așteptăm ca riposta să fie foarte fermă. Israelul este o țară în permanentă stare de război.

Nu am văzut de foarte mult timp rachete trase în mijlocul orașelor, autobuze incendiate, oameni morți, blocuri lovite de rachete.

Ei bine, ploaia aceea de 130 de rachete lansate de organizația Hamas căreia i s-a adăugat Organizația Jihadului palestinian, care a adus teroarea pe străzile marilor orașe din Israel. Oamenii aceștia trăiesc într-o traumă și sunt forțați să aibă o ripostă foarte fermă pentru că, în caz contrar vor fi dominați de teroare, de moarte și de amenințare", a spus Radu Tudor.

„Israelul este un stat puternic care nu glumește”

"Israelul este un stat puternic care nu glumește și de la o țară aflată în permanentă stare de război nu ne putem aștepta la altfel de ripostă.

Sunt foarte mulți israelieni de origine română care trăiesc în momentul de față aceste drame. Sunt foarte mulți israelieni de origine română care au mai trăit și alte momente dramatice de atac asupra Israelului și vom avea mărturii cât de curând din partea lor. Vom ști exact cum este să trăiești o viață întreagă sub amenințarea rachetelor, care pot intra oricând din prin fereastra casei tale să te ucidă pe tine și pe familia ta", a mai spus Radu Tudor la Sinteza Zilei.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close