Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Raed Arafat explică noile măsuri de relaxare: "Magazinele vor avea program normal. Nu se deschid cluburile"

Raed Arafat explică noile măsuri de relaxare: "Magazinele vor avea program normal. Nu se deschid cluburile"

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit, la Antena 3, despre restricțiile care se vor relaxa în România, dar și despre măsurile care vor fi păstrate, pentru a combate răspândirea SARS-CoV-2.

Raed Arafat explică noile măsuri de relaxare: "Magazinele vor avea program normal. Nu se deschid cluburile"
de Maria Zărnescu    |    13 Mai 2021   •   19:32

Șeful DSU a anunțat că magazinele vor avea program normal, dar cluburile și discotecile, de exemplu, nu vor fi redeschise în primele etale ale relaxării.

Prezent în platoul Antena 3, Raed Arafat a fost întrebat când va reveni România la normalitatea cu care am fost obișnuiți, înainte de pandemie.

"Când ne vom vaccina în procent de 60% - 70%, este posibil să ajungem aici. Insist, ca nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. (...) Pandemia nu a trecut, suntem într-o situație bună, oricând poate să se schimbe, tocmai de aceea, vaccinare rămâne esențială (...) Cu cât avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem cât mai aproape de normalitatea în care să nu mai purtăm mască nici în spațiile închise", a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Ce restricții mai rămân în România

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare în România, primele dintre ele fiind aplicate din data de 15 mai. În acest context, Raed Arafat a explicat și ce măsuri restrictive vor mai rămâne, după primele relaxări:

"Masca în exterior va rămâne doar în zonele aglomerate, precum stațiile, piețele, stațiile de autobuz, piețele, târgurile. (...) Se scoate masca în spațiile libere. Sunt restricții păstrate, dar se vor relaxa pe parcurs. (...) De exemplu, din data de 15 mai scoatem masca la exterior și revin magazinele la programul normal, plus înlăturarea restricțiilor de noapte. 

De exemplu, discotecile sau cluburile nu vor fi deschise acum, se va anunța când se poate și în ce condiții se poate. Acolo vor fi condiții speciale, pentru a putea relua activitatea la interior, măcar în prima etapă (...) Asta o să apară în Hotărârea CNSU", a declarat Arafat, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat masuri relaxare Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close