Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate De ce facem riduri. Dr. Olga Melnic: ”Vitaminele, esențiale pentru o piele frumoasă” - Ce să conumăm zilnic

De ce facem riduri. Dr. Olga Melnic: ”Vitaminele, esențiale pentru o piele frumoasă” - Ce să conumăm zilnic

La 25 de ani vedem deja primele riduri. La 40 luminozitatea pielii începe să dispară. Cum îmbătrânim și care sunt etapele critice aflam de la dermatologul Olga Melnic. Medicul ne va spune si ce intervenții ne ajută să îmbătrânim mai greu, dar nu ne modifică fața. De ce ajunge de fapt pielea noastră din tinerețe, fină, catifelată, plină, zdruncinată poate de izbucniri ale acneei, subțire, uscată și ternă?

De ce facem riduri. Dr. Olga Melnic: ”Vitaminele, esențiale pentru o piele frumoasă” - Ce să conumăm zilnic
de Laura Dinu    |    05 Mai 2021   •   09:31

”Procesul de îmbătrânire este un proces natural, doar că ritmul de îmbătrânire depinde de genetică, de stilul de viață, de alimentație și de rutina noastră zilnică și de procedurile noastre zilnice pe care le facem pentru a menține această frumusețe. 

Nu trebuie să ne fie frică să mergem la doctor, devreme. Putem merge și la 20 de ani pentru o consultație ca să aflăm ce tip de ten avem, dacă avem predispoziție pentru o îmbătrânire mai rapidă, ce trebuie să folosim ca produse cosmetice”, a povestit dermatologul la Antena 3. 

Procedurile făcute din timp întrețin frumusețea

În ceea ce privește vârsta limită pentru a merge la medic, Olga Melnic spune că ”niciodată nu este prea târziu. Dacă nu am făcut-o până acum este timpul să o facem, dar trebuie să înțelegem că anumite proceduri făcute din timp pot întreține frumusețea, astfel încât să nu ajungem la anumite proceduri mai invazive”.

De asemenea, medicul susține că procedurile nu trebuie neapărat să schimbe fizionomia, ci doar să întrețină frumusețea naturală. 

”Trebuie să înțelegem că se poate lucra și altfel, există tratamente anti-aging, menite să prevină modificările de vârstă sau să le încetinească, fără să modifice trăsăturile feței. Și atunci putem apela la proceduri dermato-estetice chiar de la 25 - 27 de ani, făcând anumite injecții cu toxină botulinică dacă este cazul, cu aminoacizi sau cu acid hialuronic, pentru a hidrata tenul, făcând proceduri cosmetice, cosmetologice, care hidratează pielea și o mențin elastică și nu neapărat modifică trăsăturile feței. 

Pielea elastică înseamnă pielea tânără, cu mai mult colagen, mai multă elastină”, mai spune medicul.

Îngrijirea feței trebuie să înceapă devreme

Iar rutina zilnică este esențială. 

”Trebuie să lucrăm și acasă, trebuie să avem rutina zilnică corectă, trebuie să folosim serumuri cu antioxidanți chiar de la 20-25 de ani, trebuie să folosim produse de hidratare, pentru a stimula producția de colagen și elastină. 

Putem începe de la 20-25 de ani cu retinoizi, local, seara, pentru a stimula producția de colagen. Ceea ce ne menține pielea mult mai fermă și mai elastică mult mai mult timp”. 

Vitaminele, esențiale pentru o piele frumoasă

Însă și alimentația contribuie la un ten sănătos. 

”Sunt vitamine și sunt multe alimente care ne îmbogățesc pielea cu colagen. Putem lua colagen pe gură, ca să producem colagenul nostru propriu. Trebuie să înțelegem că acest colagen pe care îl luăm pe gură nu ajunge direct în piele, în schimb se descompune în intestin până la aminoacizi și noi avem din ce să producem colagenul nostru propriu.

Betacarotenul este precursorul vitaminei A, îl găsim în morcov, portocale, în fructe și legume portocalii și roșii. Se poate lua și suplimentar în capsule. Este inofensiv. 

Vitamina A este foarte importantă pentru piele, ajută la menținerea tinereții pielii și procesele de reparație. 

Vitamina C este foarte importantă pentru piele, este o vitamină a tinereții, Zincul, vitamina D. Pielea este oglinda sănătății noastre. Deci trebuie să avem o alimentație echilibrată bogată în vitamine. 

Iar hidratarea este foarte importantă, pentru că trebuie să ne hidratăm suficient pentru a menține nivelul de hidratare optim în piele”, a concluzionat dermatologul Olga Melnic. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Olga Melnic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close