Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce condiții trebuie să îndeplinească spectatorii la competițiile sportive. Novak: "Am aprobat evenimentele pilot"

Ce condiții trebuie să îndeplinească spectatorii la competițiile sportive. Novak: "Am aprobat evenimentele pilot"

Primul meci de fotbal cu spectatori va avea loc peste două săptămâni. Meciul se va desfășura în data de 22 mai, în finalul Campionatului Român de Fotbal.

Ce condiții trebuie să îndeplinească spectatorii la competițiile sportive. Novak: "Am aprobat evenimentele pilot"
Sursa foto: Hepta
11 Mai 2021   •   18:20

Copetiția va avea loc pe Stadionul Ilie Oană, din Ploiești. Este vorba despre un stadion cu o capacitate de 15.000 de locuri. Doar jumătate dintre ele vor fi ocupate, iar regulile de acees sunt foarte stricte.

Spectatorii care își doresc să admire competiția ar trebui să fie vaccinați, iar dacă nu să aibă un test PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de accesul pe stadion, sau să fi trecut deja prin boală.

Decizia urmează să fie luată săptămâna viitoare, la cererea Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak a vorbit, la News Hour with CNN, despre primele competiții sportive organizate cu spectatori în tribune.

"Cred că vine vara și pentru spectatori și ieri, am aprobat, în Guvern, un procent de 25% pentru spectatori, meciuri test, despre care spun de o lună că ar fi foarte bine să facem înainte de EURO 2020.

Noi vom implementa același protocol care a fost elborat de către UEFA pentru aceste meciuri. Sunt niște condiții în care spectatorii trebuie să intre în stadion: fie au fost vaccinați, fie au un test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte, fie are un test antigen de 24 de ore, sau a fost deja vindecat de boală", a explicat ministrul Tineretului și Sportului, la Antena 3.

Evenimente sportive pilot, organizate în România

"În primă fază, am aprobat evenimente pilot și primul eveniment va fi finala Cupei României, în data de 2 2mai, după care dorim și un alt meci de fotbal, România – Belarus și apoi, după EURO, cred că vom începe să deschidem și alte evenimente sportive", a mai adăugat Novak, la Atena 3.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close