Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Stirile de dimineata Topul celor mai cunoscute rugăciuni. Cât de credincioși sunt românii

Topul celor mai cunoscute rugăciuni. Cât de credincioși sunt românii

Peste 80% dintre români cred în Dumnezeu. Peste jumătate dintre locuitorii din Bucureşti şi Ilfov cred că sunt parte dintr-un plan divin, iar 75% dintre ei spun că au avut realizări în viață datorită lui Dumnezeu, potrivit unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale.

Topul celor mai cunoscute rugăciuni. Cât de credincioși sunt românii
Sursa foto: Hepta
de Lorena Burlacu    |    20 Apr 2021   •   09:53

La nivel național, procentul celor care cred în existența lui Dumnezeu este de 80.2%. La întrebarea: "Credeți că există Dumnezeu?" 78,4% dintre locuitorii din București și Ilfov au răspuns cu DA, iar 16,8% au spus Probabil.

Cel mai mare procent de răspunsuri afirmative la această întrebare l-au dat românii din regiunea Sud-Muntenia, 89,1%, iar cel mai mic cei din regiunea Centru, 69,8%, arată sondajul Biroului de Cercetări Sociale.

Cât de credincioși sunt românii

Totodată, aproape 38,7% dintre respondenți consideră că au fost pedepsiți de Dumnezeu atunci când au greșit, iar 60,1% susţin că au fost iertaţi atunci când au călcat strâmb. 43,5 la sută spun că se roagă o dată sau de mai multe ori pe zi.

Doar 26,8% dintre ei, cred, însă, că Dumnezeu le și îndeplinește rugăciunile. 48,2% susțin că doar o parte dintre ele se îndeplinesc.

Topul celor mai cunoscute rugăciuni din România

Dintre toate rugăciunile, Tatăl Nostru este cunoscută de aproape toți românii. La nivel național, 95,3% dintre intervievați au afirmat că o știu pe de rost.

Topul celor mai cunoscute rugăciuni din țară arată astfel:

  • Tatăl Nostru - 95,3%
  • Îngerașul - 79,4%
  • Crezul - 49,1%
  • Născătoare de Dumnezeu - 37,5%

Doar 15,3% dintre românii care au participat la sondaj se consideră foarte religioși, iar aproape jumătate spun că sunt moderat credincioși.

Cei mai mulți români care se consideră foarte religioși trăiesc în regiunea Sud-Muntenia, și cei mai puțini în regiunea Centru. Majoritatea celor mai credincioși au doar studii elementare, 21.6%, iar 25,3% dintre ei sunt pensionari.
Aproape 67% dintre participanții sondajului cred în viață după moarte.

Cei mai mulți români care au răspuns afirmativ la această întrebare trăiesc în regiunea Nord Vest. Mai mult, 71.1% dintre persoanele cu studii superioare susțin că există viață după moarte.
 

×
Subiecte în articol: rugaciuni credinciosi
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close