Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Trucuri pentru organizarea hainelor în dulap

Trucuri pentru organizarea hainelor în dulap

Primăvara este momentul când facem rocada hainelor. Cele groase, de iarnă, sunt depozitate, iar cele subțiri sunt frumos aranjate în dulapurile la care avem acces zilnic.

Trucuri pentru organizarea hainelor în dulap
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Mihăilă    |    20 Apr 2021   •   22:02

O curăţenie generală printre piesele vestimentare s-ar putea să ni se pară puţin cam dificil de făcut, însă, rezultatul final va dovedi că efortul depus a meritat.

Iar ca succesul să fie şi mai mare, Georgiana Mihăilă a stat de vorbă cu un specialist în soluţii de organizare şi a aflat pentru noi o mulţime de sfaturi care să ne vină în ajutor.

Primul şi cel mai important pas este renunţarea la articolele vestimentare pe care nu le mai purtăm

"Ne gândim dacă ne plac hainele pe care le avem, dacă ar fi să le cumpărăm astăzi, am mai face asta? Ne mai vin? Se mai potrivesc contextului? Se mai potrivesc vârstei? Un inventar făcut cel puţin la jumătate de an este esenţial pentru că tot timpul se mai adună lucruri", a spus Diana Mihăilă, specialist în soluţii de organizare.

Ulterior, articolele rămase vor trebui oragnizate în funcţie de sezonul în care ne aflăm

"Ajută ca hainele pe care le purtăm în prezent să fie la vedere şi în spaţii la care avem acces uşor, la înălţimea noastră, la nivelul ochilor, iar ceea ce este extrasezon să punem în planul doi, la înălţime, într-o anexă a casei.  Putem să facem ţinute în dulapul nostru, al copiilor noştri. O depozitare în cascadă ne ajută să eficentizăm şi spaţiul, pentru că de multe ori când depozităm pe bară spaţiul de sub nu prea ştim ce să facem cu el. Iar pentru cei mici faptul că introduc o singură dată mâna în dulap şi extrag o ţinută completă poate fi de mare ajutor", adaugă Diana Mihăilă.

Un alt element ce ţine de estetica dulapului nostru este cromatica

"Dacă vom cumpăra umeraşe de acelaşi fel sau în aceeaşi nuanţă vom avea un aspect unitar. Deschizi dulapul şi le vezi pe toate aliniate şi aşezate la aceeaşi înălţime. Este o variantă care funcţionează foarte bine la persoanele ce răspund la repere cromatice. Poţi să le pui de la deschis până la închis, fără să mai ţii seama de categorie. Metoda curcubeului este foarte în vogă şi este pe placul copiilor. 

Soluţii salvatoare sunt şi pentru persoanele care preferă să îşi depoziteze hainele pe rafturi sau în sertare

"Cea mai simplă metodă de organizare este metoda jumătăţilor. Practic, voi plia la jumătate pe verticală, pliaz şi mânecile, important e să obţin o formă dreptunghiulară, şi apoi mai pliez o dată la jumătate pe orizontală şi încă o dată pe orizontală şi avem acele pachete de haine care stau în picioare"

 Însă, în cazul articolelor cu glugă este recomandat să procedăm diferit

"Vom folosi gluga practic ca o învelitoare. Folosim din nou metoda jumătăţii, am pliat în două, punem mânecile şi rulăm sau împachetăm, după care tragem gluga peste. Dacă nu vrem să folosim gluga pentru a păstra forma pachetului de haine, atunci gluga nu va depăşi tivul de jos şi pliem încă o dată sau de două ori, în funcţie de dimensiunea sertarului în care vom depozita. 

Tot pentru depozitare sunt recomandate şi coşurile special concepute 

"Putem folosi coşuri şi cutii pentru o mai bună organizare a hainelor pe care le păstrăm pe poliţe, deşi depozitarea pe stive poate fi foarte, foarte eficentă pentru că fiecare stivă va fi formată dintr-o singură categorie şi în felul acesta ştim exact unde avem tricouri, unde avem pantaloni, unde avem maiouri. Dar să presupunem că ne place această variantă cu coşurile şi fiecare coş, de asemenea, ar fi indicat să păstreze o singură categorie de haine sau categorii care se poartă împreună", a spus Diana Mihăilă, specialist în soluţii de organizare.
 
Iar pentru a arăta şi mai frumos, Diana recomandă şi de această dată depozitarea pe culori.

Mai multe informaţii, în materialul video de mai sus. 
 

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close