Antena 3 CNN Externe 23 de copii români, prinși în mijlocul violențelor din Chile. Sunt 15 morți și sute de răniți

23 de copii români, prinși în mijlocul violențelor din Chile. Sunt 15 morți și sute de răniți

23 de copii români, prinși în mijlocul violențelor din Chile. Sunt 15 morți și sute de răniți
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Oct 2019   •   12:31

Douăzeci și trei de copii şi doi antrenori români sunt prinşi în mijlocul violenţelor din Chile. Lotul de karate juniori, care se pregăteşte de Campionatul Mondial de Karate, se află în capitala statului sud-american, devastată de proteste. Delegaţia României este cazată într-un hotel aflat intr-o zonă unde au loc zilnic manifestaţii.  

„Avem un lot format din 23 de sportivi şi doi antrenori. Sportivii sunt cadeţi juniori şi under 21. Adică, vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani. Se desfăşoară în Santiago de Chile Campionatul Mondial de VKF care este sport olimpic, de cadeţi under 21, bineînţeles”, a anunțat Octavian Valeriu Amzulescu, preşedintele Federaţiei Române de Karate, la Antena 3.

Bilanţul violenţelor din capitala statului sud-american se ridică la 15 morţi şi 240 de răniţi. 84 de manifestanţi au fost împuşcaţi de forţele de ordine, de la izbucnirea protestelor, iar peste 2.600 au fost arestaţi. 

Hotelul unde sunt cazaţi tinerii sportivi români se află chiar în centrul oraşului, o zonă în care poliţia şi armata s-a confruntat în dese rânduri cu demonstranţii.

”Au ajuns acolo luni dimineaţa, ora din Chile, pe la şase-şapte dimineaţa. Sunt cazaţi la Hotelul Crown Plaza din Santiago de Chile care este cartierul general pentru acest campionat. Sunt mai multe delegaţii cazate acolo.De cum au ajuns doamna ambasador Monic Ştirbu a fost la ei să se asigure că e totul în regulă”, a mai spus preşedintele Federaţiei Române de Karate.

În Stantiago de Chile a fost declarată stare de urgenţă. Niciun civil nu are voie să iasă noaptea pe stradă, iar cine nu se supune riscă să fie arestat pe loc.

”Manifestaţiile au început mai violent în Santiago de Chile, recomandarea tuturor a fost să nu iasă neînsoţiţi din hotel pentru că sunt la un bulevard important pe uinde trec manifestanţii. Înrestm, sunt bine, nu s-a întâmplat absolut nimic. Sunt în siguranţă totală. Doamna ambasdor trece de mai multe ori pe zi pe la ei”, spune preşedintele Federaţiei Române de Karate.

Preşedintele Sebastian Pinera a anunţat un pachet de măsuri sociale pentru a pune capăt protestelor care au cuprins Chile în ultimele şase zile ca urmare a creşterii preţurilor pentru transportul public. Şeful statului a menţionat în special creşterea cu 20% a pensiei minime şi îngheţarea tarifelor la energia electrică.

×
Subiecte în articol: Chile
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close