Antena 3 CNN Externe Acord pe 10 ani între România și SUA în domeniul apărării: "Moment crucial pentru apărarea națională"

Acord pe 10 ani între România și SUA în domeniul apărării: "Moment crucial pentru apărarea națională"

România și SUA au semnat un acord bilateral pentru următorii 10 ani în domeniul apărării. Momentul crucial pentru apărarea națională și aliată s-a produs la Washington, iar acordul a fost semnat de ministrul Apărării din România, generalul Nicolae Ciucă, și Secretarul American al Apărării, Mark Esper.

Acord pe 10 ani între România și SUA în domeniul apărării: "Moment crucial pentru apărarea națională"
de Radu Tudor    |    09 Oct 2020   •   00:22

Anunțul a fost făcut inițial de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, într-un discurs postat pe site-ul ambasadei.

"Ministrul Apărării Ciucă și Secretarul Apărării Esper se întâlnesc astăzi, pentru a semna un Acord bilateral de tip foaie de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030. Acest acord strategic în materie de apărare va reitera angajamentul Statelor Unite de a ajuta România să se apere împotriva influenței maligne a puterilor străine și să își păstreze integritatea granițelor", a fost mesajul transmis de ambasadorul Zuckerman.

Ulterior, momentul semnării acordului dintre România și SUA pentru următorii 10 ani a fost comentat și de jurnalistul Antena 3, Radu Tudor.

"Moment crucial pentru apararea nationala si aliata. Semnarea la Washington a unui amplu program de cooperare Romania-SUA pentru urmatorii 10 ani. Semnatari : Secretarul American al Apararii, dr Mark Esper si Ministrul roman al apararii, Nicolae Ciuca", a scris Radu Tudor într-o postare pe Facebook.

Potrivit defense.gov, acordul bilateral pentru perioada 2020-2030 prevede modernizări ale sistemului NATO și întărirea securității din zona Mării Negre.

"În ultimii ani, legătura dintre cele două națiuni a crescut mai puternică. Spre exemplu, România a fost gazda unor exerciții de antrenament care au îmbunătăți interoperabilitatea și au întărit securitatea din zonă", a declarat Secretarul American al Apărării, Dr. Mark T. Esper.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close