Antena 3 CNN Externe Americanii, chemați să iasă la vot. Mesajul transmis de fostul președinte american, Barack Obama

Americanii, chemați să iasă la vot. Mesajul transmis de fostul președinte american, Barack Obama

Au fost discursuri puternice în cea de-a treia zi a Convenției Democrate. Mesajul simplu si la obiect a fost "ieşiţi la vot şi alegeţi-l pe Joe Biden!" Viitorul democraţiei americane este în joc! Asta au spus Hillary Clinton şi fostul preşedinte american, Barack Obama.

Americanii, chemați să iasă la vot. Mesajul transmis de fostul președinte american, Barack Obama
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    20 Aug 2020   •   19:00

Declaraţiile democraţilor au atras imediat criticile preşedintelui Trump. În ultima zi a Conventiei Demorate, Joe Biden va rosti discursul de acceptare a nominalizării. 

Timp de două săptămâni, Antena 3 - singurul post TV din România partener CNN - a pregătit ediții speciale în fiecare din zilele în care au loc Convențiile celor două mari partide americane, Democrat şi Republican.

„Nu le permiteţi să vă fure puterea. Nu le permiteţi să vă fure democraţia”, este mesajul fostului președinte american Barack Obama 

Discursul serii a fost livrat de Barack Obama. Fostul preşedinte democrat l-a lovit pe Donald Trump cu toate armele din dotare. L-a numit incapabil să îşi exercite funcţia şi i-a avertizat pe americani că un nou mandat al republicanului la Casa Albă ar fi dezastruos pentru democraţia şi economia ţării. 

„Donald Trump nu a învăţat cum să îşi facă treaba pentru că nu este capabil. Iar consecinţele aceste incapacităţi sunt severe. 170.000 de americani au murit, milioane de slujbe au dispărut”, este mesajul transmis de Barack Obama. 

Declarațiile fostului președinte american l-au înfuriat pe Donald Trump

Declaraţiile democratului l-au înfuriat pe Trump, care a avut mai multe reacţii furibunde pe Twitter, chiar în timpul discursului. Preşedintele l-a acuzat pe Obama că şi-a anunţat sprijinul pentru Joe Biden abia după ce acesta a câştigat nominalizarea democrată.

În schimb, Kamala Harris a vorbit despre mişcarea "Black Lives Matter" şi le-a acerut americanilor să "întoarcă pagina Trump". Senatoarea a primit oficial nominalizarea la funcţia de vicepreşedinte.

„Să fie clar, nu există vaccin împotriva rasismului.Trebuie să facem eforturi, pentru George Floyd, pentru Breonna Taylor, pentru vieţile a prea mulţi pentru a le fi menţionate numele”, a susținut Kamala Harris. .

Mesajul transmis de Hilary Clinton 

Hillary Clinton a fost la fel de incisivă. Fostul Secretar de Stat i-a îndemnat pe americani să iasă cu orice preţ la vot: „Timp de patru ani, mulţi mi-au spus că nu au realizat cât de periculos este , ar vrea să poată da timpul înapoi, sau şi mai rău, că ar fi trebuit să meargă la vot”, a fost discursul fostei candidate la președinția Statelor Unite. 

Antena 3 va transmite, în continuare, Convenţia Democrată din SUA. În cea de-a patra zi a evenimentului, Joe Biden va rosti discursul de accepare a candidaturii democrate. Vă aşteptăm alături de noi să urmărim spectacolul alegerilor americane.

Americanii, chemați să iasă la vot

×
Subiecte în articol: SUA alegeri
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close