Antena 3 CNN Externe Anunțul care dă fiori SUA! Personajul-cheie vizat de talibani, în atacul asupra avionului care s-a prăbușit în Afganistan

Anunțul care dă fiori SUA! Personajul-cheie vizat de talibani, în atacul asupra avionului care s-a prăbușit în Afganistan

Șeful CIA care s-ar fi aflat în spatele asasinării generalului iranian Qassem Soleimani, ucis într-un atac american la Bagdad pe 3 ianuarie, se numără printre cei care călătoreau cu avionul miliar american prăbușit în Afganistan, anunță agenția de știri iraniană Mehr News.

Anunțul care dă fiori SUA! Personajul-cheie vizat de talibani, în atacul asupra avionului care s-a prăbușit în Afganistan
Sursa foto: Foto captura video Twitter
28 Ian 2020   •   16:28

Potrivit Mehr News, Michael D'Andrea, șeful CIA ”care a jucat un rol esențial în multe acte teroriste, inclusiv în asasinarea comandantului Forței Quds a IRGC, generalul Qassem Soleimani”, a fost ucis, scrie Daily Mail.

Anunțul vine după ce Pentagonul a confirmat că un aparat E-11A al armatei SUA s-a prăbuşit în provincia Ghazni, dar a negat că avionul ar fi fost doborât de talibani, aşa cum au afirmat aceştia.

Comunicatul Pentagonului nu precizează câţi oameni se aflau la bord şi nici numărul victimelor.

Forţe de securitate au fost trimise spre locul prăbuşirii, aflat în districtul Deh Yak, imediat ce s-a aflat despre aceasta, însă au fost prinse într-o ambuscadă de luptători talibani, a declarat pentru Reuters şeful poliţiei din provincia Ghazni, Khalid Wardak.

'Din informaţiile noastre, există patru cadavre, iar două persoane de la bord sunt în viaţă şi date dispărute', a declarat Wardak, precizând că forţele afgane au primit ulterior ordin să se retragă, urmând să fie întreprinsă o operaţiune aeropurtată.

×
Subiecte în articol: Qassem Soleimani sef cia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close