Antena 3 CNN Externe Apar noi dezvăluiri şi imagini în cazul avionului ucrainean doborât în Iran - VIDEO

Apar noi dezvăluiri şi imagini în cazul avionului ucrainean doborât în Iran - VIDEO

Apar noi dezvăluiri în cazul avionului ucrainean doborât în Iran. Imagini de pe camerele de supraveghere surprind momentul în care aparatul de zbor este lovit de două rachete. În urma tragediei, mii de oameni au protestat la Teheran împotriva guvernului. Regimul iranian dă însă vina pe puterile străine pentru proteste, în pe special Statele Unite şi pe Marea Britanie.

Apar noi dezvăluiri şi imagini în cazul avionului ucrainean doborât în Iran - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
15 Ian 2020   •   18:35

Filmarea, considerată autentică de cotidianul american New York Times, prezintă lansarea a două proiectile în direcţia avionului, la un interval de doar 23 de secunde. Jurnaliştii americani spun că prima rachetă a distrus sistemul de comunicaţii al avionului, iar piloţii nu au mai putut să contacteze turnul de control. A doua a trimis avionul în flăcări la pământ.

La Teheran au început ample proteste după ce forţele armate au recunoscut doborârea accidentală a aeroanvei. Teheranul a arestat mai mulţi oameni, iar printre cei reţinuţi se numără inclusiv persoana care a filmat şi publicat un prim video care surprinde momentul tragediei. Cameramanul amator este cercetat acum pentru probleme de securitate naţională.

Autorităţile israeliene se tem ca Teheranul ar putea fabrica o bombă atomică anul acesta. Până în decembrie ar putea strânge suficient uraniu îmbogăţit, dar pentru dezvoltarea capacităţilor de lansare a bombei vor fi necesari aproape doi ani.

După incident in Irak, mai multe rachete au fost lansate asupra unei baze în care se află militari americani. Din fericire, bombardamentul nu a făcut victime.

Avionul a fost  doborât de Iran în dimineața zilei de 8 ianuarie, în contextul tensiunilor cu SUA. La bord se aflau 176 de oameni. Toţi pasagerii au murit.




 




 

 

 

×
Subiecte în articol: Teheran Ucraina avion dezvaluiri rachete Irak
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close