Antena 3 CNN Externe Australia. Inundaţiile şi incendiile de vegetaţie fac ravagii în toată ţara

Australia. Inundaţiile şi incendiile de vegetaţie fac ravagii în toată ţara

Australia. Inundaţiile şi incendiile de vegetaţie fac ravagii în toată ţara
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Ian 2011   •   23:40

13 oameni au murit şi 70 sunt daţi dispăruţi în urma inundaţiilor catastrofale ce au lovit statul australian Qeensland. Potopul a lovit şi Brisbane - al treilea oraş ca mărime din ţară, în care locuiesc două milioane de oameni. În tot acest timp, Vestul australiei e devastat de incendii de pădure.

Ploile torenţiale cad aproape neîncetat în Queensland, de trei săptămâni. Precipitaţiile s-au înteţit însă un ultimele zile. Nivelurile mai multor râuri au crescut cu 8 metri într-o singură oră iar apa s-a revărsat pe străzi.

Mai multe localităţi au rămas izolate şi 40 de oameni au fost salvaţi de pe acoperişurile caselor, cu elicopterele. Aproape 100 de persoane sunt date dispărute. Autorităţile au început o amplă operaţiune pentru căutarea şi salvarea lor.

Pagubele materiale provocate se ridică la şase miliarde de dolari. Oficialii se tem că nota de plată va fi şi mai mare, deoarece, potopul a lovit oraşul Brisbane. Acesta este al treilea oraş ca mărime din Australia şi capitala statului Queensland.

În paralel, vestul ţării e devastat de incendii de pădure. Peste 150 de pompieri se luptă cu un foc izbucnit la 100 de km sud de oraşul Perth. Misiunea lor e îngreunată de temperaturile foarte mari şi de vegetaţia uscată.

Potop, inundaţii şi incendii în Australia

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close