Antena 3 CNN Externe Australia. Trei morţi şi 200.000 de sinistraţi, în urma inundaţiilor devastatoare

Australia. Trei morţi şi 200.000 de sinistraţi, în urma inundaţiilor devastatoare

Australia. Trei morţi şi 200.000 de sinistraţi, în urma inundaţiilor devastatoare
Sursa foto: Foto: Videonews
04 Ian 2011   •   23:01

Cel puţin trei oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 200.000 sunt afectaţi de inundaţiile din nord-estul Australiei. În alte părţi ale planetei, iarna se manifestă printr-un ger nemaivăzut de câteva decenii.

În provincia australiană Queensland, apele continuă să crească, după ce au acoperit o suprafaţă egală cu cea a Germaniei şi Franţei la un loc. Un oraş cu 77 de mii de locuitori, este complet izolat de ape. Până în prezent locuitorii au fost aprovizionaţi pe calea aerului, dar aeroportul din localitate a fost şi el inundat.

La sud de Rockhampton, totul este doar un mare lac. Singurul lucru care se ridică peste ape este semnul de bun venit în oraş. Autorităţile prevăd că va mai dura o lună până ce apele se vor retrage complet.

Dacă Australia se confruntă cu inundaţii, Rusia are probleme cu ninsorile abundente. Sute de localităţi au rămas fără curent electric după ce liniile de înaltă tensiune au cedat sub povara zăpezii şi a copacilor doborâţi de viscol. Cel mai greu fac faţă gerului oamenii fără adăpost din Moscova.

În acest an, frigul a pus stăpânire şi pe Cuba. Deşi temperatura nu a coborât sub limita îngheţului, oamenii, obişnuiţi cu un climat tropical, fac cu greu faţă frigului.

Meteorologii cubanezi confirmă că luna decembrie a fost cea mai rece din ultimii 60 de ani. Iar vremea nu dă semne de încălzire nici în noul an.

Iarnă grea în lume: Inundaţii în Australia, ger puternic în alte zone ale planetei

×
Subiecte în articol: Australia inundatii ger
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close