Antena 3 CNN Externe Autorul masacrului din Arizona, pus sub acuzare. Medicii, rezervaţi în privinţa supravieţuirii deputatei rănite

Autorul masacrului din Arizona, pus sub acuzare. Medicii, rezervaţi în privinţa supravieţuirii deputatei rănite

Autorul masacrului din Arizona, pus sub acuzare. Medicii, rezervaţi în privinţa supravieţuirii deputatei rănite
Sursa foto: Foto: vote29.com
10 Ian 2011   •   12:19

Procurorii federali americani l-au pus sub acuzare oficial pe tânărul care a ucis, sâmbătă, şase oameni şi a rănit alţi 14, între care o membră a Congresului. Anchetatorii cred, acum, că bărbatul nu a avut niciun complice.

Poliţiştii americani au stabilit că Jared Lee Loughner (foto) a golit un întreg încărcător de 31 de gloanţe asupra oamenilor adunaţi în jurul deputatei Gabrielle Giffords. El avea de gând să continue măcelul, dar nu a reuşit, pentru că l-au oprit câţiva curajoşi.

"O femeie, pe care am identificat-o, s-a repezit şi i-a luat încărcătorul, în timp ce încerca să-l pună în armă. Ar fi fost o catastrofă cu mult mai mare dacă ar fi reuşit s-o facă", a declarat şeriful Clarence Dupnik.

Femeia care a salvat, probabil, mai multe vieţi omeneşti declară, modestă, că nu se consideră o eroină. Între timp, Loughner a fost inculpat oficial, deocamdată doar pentru două crime şi trei tentative de omor, inclusiv asupra deputatei Gabrielle Giffords.

În casa ucigaşului s-au găsit înscrisuri care dovedesc că el şi-a pregătit din timp atacul, iar ţinta era, într-adevăr, Gabrielle Giffords. Pe de altă parte, un bărbat pus sub urmărire, despre care se credea că este complice la atac, a fost scos din anchetă.

Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale deputatei, al cărei creier a fost traversat de un glonţ. Preşedintele Barack Obama i-a chemat pe toţi americanii să păstreze, astăzi, un moment de reculegere pentru victimele atacului.

 


×
Subiecte în articol: masacru Arizona
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close