Antena 3 CNN Externe Băsescu şi Merkel, posibile discuţii pe tema Schengen, la summitul european de la Bruxelles

Băsescu şi Merkel, posibile discuţii pe tema Schengen, la summitul european de la Bruxelles

Băsescu şi Merkel, posibile discuţii pe tema Schengen, la summitul european de la Bruxelles
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Feb 2011   •   20:49

Preşedintele Traian Băsescu s-a ocupat, vineri, de consolidarea relaţiilor româno-germane. Aflat la summitul european de la Bruxelles, şeful statului a purtat o lungă discuţie cu cancelarul Angela Merkel. Nu a răzbit în presă despre ce au vorbit, dar, unii presupun că ar putea fi vorba despre aderarea noastră la Schengen. Se ştie că Berlinul nu ne susţine.

Preşedintele Traian Băsescu a reuşit să se facă remarcat la summitul mai marilor Europei. La poza de grup, nu a vrut să-i ofere fotografului decât un profil. Era mult prea prins într-o conversaţie cu Angela Merkel. Gesturile cancelarului german arată, totuşi, că ea nu prea este de acord cu ce spune şeful statului. Şi ar vrea, mai degrabă, să iasă bine în poză.

La Bruxelles, liderii europeni au căutat soluţii pentru uriaşa problemă energetică a Uniunii. Pe de o parte, ei vor să nu mai depindă de gazul rusesc, deci să găsească şi alte surse de combustibil. Iar pe de altă parte, să unească infrastructura energetică a tuturor celor 27 de state, proiect care va înghiţi 100 de miliarde de euro.

O altă problemă spinoasă este criza fără precedent în care a alunecat zona euro. În presă circulă, însă, zvonul că liderii europeni au cam evitat subiectul. Şi ar putea să organizeze, peste o lună, un summit extraordinar pe tema asta. Mai marii Europei nu au putut ignora masacrul din Egipt. Au cerut oprirea vărsării de sânge şi democratizarea ţării.


 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close